Οι εκατομμυριούχοι αυτού του κόσμου επιλέγουν συγκεκριμένες πόλεις ως έδρα τους, όπου μπορούν να εργάζονται, να συνδιαλλέγονται αλλά και να διαβιούν μία ποιοτική ζωή.

Από την Έκθεση των Πιο Πλούσιων Πόλεων του Κόσμου 2023 της Henley & Partners, προκύπτουν οι 20 κορυφαίες περιοχές σε όλο τον κόσμο τις οποίες επιλέγουν οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι.

Ποια πόλη έχει τους περισσότερους εκατομμυριούχους;

Στην κορυφή της λίστας, στη Νέα Υόρκη ζουν 340.000 εκατομμυριούχοι κάτοικοι, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% του συνολικού πληθυσμού της πόλης. Η θέση της Νέας Υόρκης ως παγκόσμιου χρηματοοικονομικού κόμβου προσελκύει εκατομμύρια ανθρώπους που αναζητούν θέσεις εργασίας με κύρος, ενώ όσοι φιλοδοξούν μια μεγάλη καριέρα έλκονται από την πόλη.

Ακολουθεί η πλήρης κατάταξη των πόλεων με τους περισσότερους εκατομμυριούχους.

Στη δεύτερη θέση, το Τόκιο φιλοξενεί έναν σημαντικό πληθυσμό εκατομμυριούχων, ήτοι 290.000, ακολουθούμενο από το Σαν Φρανσίσκο και Silicon Valley – με 285.000 άτομα υψηλής καθαρής αξίας (HNWI) που διαθέτουν επενδυτικό πλούτο 1 εκατομμυρίου δολαρίων ή περισσότερο.

Άλλα μεγάλα χρηματοπιστωτικά κέντρα είναι: Λονδίνο (4o), Σιγκαπούρη (5η), Λος Άντζελες (6ο) Χονγκ Κονγκ (7ο), Πεκίνο (8ο) και τη Σαγκάη (9η).

Μια αξιοσημείωτη είσοδος στη λίστα είναι το Σίδνεϊ, το οποίο κατέχει τη 10η θέση, με περισσότερους από 100.000 εκατομμυριούχους. Παράλληλα με τη Μελβούρνη (17η), η Αυστραλία καθίσταται όλο και περισσότερο μόνιμος προορισμός για εκατομμυριούχους. Αυτή η τάση οφείλεται σε παράγοντες όπως οι υψηλές αξιολογήσεις βιωσιμότητας, η πρόσβαση στις ασιατικές αγορές και η απουσία φόρου κληρονομιάς στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ