Αυξημένες κατά +25% είναι φέτος οι κρατήσεις αφίξεων κρουαζιέρας στα ελληνικά λιμάνια το 2022 έναντι του 2019.

Στη διεθνή έκθεση SEATRADE CRUISE GLOBAL2022 με θέμα την κρουαζιέρα και τον θαλάσσιο τουρισμό που διεξήχθη στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών μεταξύ 25 και 28 Απριλίου, συμμετείχε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος κ. Δημήτρης Ιατρίδης, όπου είχε σειρά συναντήσεων με κορυφαίους εκπροσώπους του κλάδου της κρουαζιέρας και των λιμένων, όπως την κ. Marie-Caroline Laurent, Γενική Διευθύντρια της CLIA (Cruise Lines International Association), τον κ. Patrick VerhoevenΔιευθύνοντα Σύμβουλο της IAPH (International Association of Ports and Harbors) την ηγεσία της MedCruise, διευθυντικά στελέχη της Celestyal Cruises, της Windstar Cruises, του Κέντρου Κρουαζιέρας της Σιγκαπούρης, του Mwani Qatar, οργανισμού που διαχειρίζεται τα λιμάνια του Κατάρ και επικεφαλής οργανισμών λιμένων της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και άλλων χωρών.

Στις συναντήσεις του, ο κ. Ιατρίδης επιβεβαίωσε το ισχυρό και διαρκώς αυξανόμενο διεθνές ενδιαφέρον για την κρουαζιέρα στη χώρα μας, γεγονός που αποτυπώνεται στην σημερινή εικόνα των κρατήσεων για το 2022 αλλά και την μέχρι τώρα πορεία του κλάδου τους 4 πρώτους μήνες του έτους. Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι οι κρατήσεις αφίξεων στα ελληνικά λιμάνια για την φετινή χρονιά παρουσιάζουν αύξηση κατά 25% σε σχέση με το 2019, την τελευταία χρονιά προ πανδημίας, με αναγνώριση πάντα του γεγονότος ότι τα τελικά αποτελέσματα εξαρτώνται από την επίδραση του πολέμου  στην ευρωπαϊκή γειτονιά μας, στην Ουκρανία.

Στην έκθεση SEATRADE CRUISE GLOBAL τη μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση της βιομηχανίας κρουαζιέρας συμμετείχαν επίσης ενεργά, με περίπτερα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, εκπρόσωποι των μελών της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας κ.α..

Επίσης στην έκθεση συμμετείχαν ο επικεφαλής του γραφείου ΕΟΤ Νέας Υόρκης κ. Χαροκόπος, αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη κ. Πατουλίδου και αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here