Οριακά αυξημένα, το 2019 είναι τα λουκέτα των βιοτεχνικών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, έναντι της περσινής χρονιάς, με τις εγγραφές ωστόσο να είναι ενισχυμένες αποτελώντας αχτίδα αισιοδοξίας για το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα όπως προκύπτει από τα στοιχεία του μητρώου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για το 2019 (μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου) οι επιχειρήσεις που αποχαιρέτησαν την ενεργό δράση ήταν 494, ενώ προχώρησαν σε έναρξη εργασιών 507.

Αναμφίβολα η αιμορραγία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας συνεχίστηκε και το 2019, ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΒΕΘ υπάρχουν περισσότεροι “γενναίοι” που αποφάσισαν να μπουν στον επιχειρηματικό στίβο.

Οι εγγραφές φέτος ήταν αυξημένες έναντι του 2018 –πέρυσι έκαναν έναρξη 482- κατά 11,4%. Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις ατομικές επιχειρήσεις, οι νεόκοποι στον επιχειρηματικό στίβο κατά την πλειονότητα τους επιλέγουν τις εν λόγω επιχειρήσεις (323 επί συνόλου 507 εγγραφών).

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το συγκεκριμένο διάστημα ρολά κατέβασαν 388 ατομικές επιχειρήσεις, ενώ ένα χρόνο πριν ο αριθμός τους άγγιζε τις 348.

Αξίζει να σημειωθεί πως έντονη κινητικότητα καταγράφεται στις ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία) που αποτελούν μία από τις δημοφιλέστερες εταιρικές μορφές, λόγω της ταχύτερης και ευκολότερης σύστασης τους. Την τρέχουσα χρονιά 76 ΙΚΕ έκαναν έναρξη, ενώ το 2018 ήταν 62. Αναφορικά με τις διαγραφές των συγκεκριμένων επιχειρήσεων το 2019 ήταν 2, ενώ πέρυσι 7.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here