Ευχάριστη έκπληξη για τους κατόχους μετοχών της AEGEAN η χθεσινή συνεδρίαση.
Το  +3,52% στα 11,76 ευρώ, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές (91.290 τμχ) ήταν το μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου που έχει καταγραφεί από την συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου 2023 (+4,03%).

Σύμφωνα με χρηματιστές η σημαντική αυτή ανοδική κίνηση θα πρέπει να αποδοθεί σε αγορές από (μάλλον Αμερικανικά) funds σε μετοχές ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών σε συνέχεια ανάλογων τοποθετήσεων τους που είχαν προηγηθεί την Τρίτη στην Wall Street.


Οντως, η ανακοίνωση αποτελεσμάτων Q4/2023 της United Airlines, καλύτερων από τις προβλέψεις των αναλυτών είχαν ως αποτέλεσμα το έως +6% για τον τίτλο (UAL) για να ακολουθήσουν μετοχές των Southwest Airlines (LUV), Delta Airlines (DAL ), Alaska Airlines (ALK) με άνοδο μεγαλύτερη του 3% (23/1).

Την Τετάρτη υπήρξε “σάρωμα” σε μετοχές ευρωπαϊκών εταιρειών, με ενδεικτικό το +1,52% του STOXX Europe Total Market Airlines στις 237,67 μονάδες.

Εύλογα στο monitoring των αγοραστών να συμπεριληφθεί και η AEGEAN που πέραν της υγιούς διάρθρωσης έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα ενός νέου ρεκόρ κερδοφορίας το 2024.

Αλλωστε, όπως είχε δηλώσει ο Ευτύχης Βασιλάκης με την αγορά των warrants από το ελληνικό Δημόσιο, κλείνει οριστικά ο κύκλος της πανδημικής περιόδου, με τον πρόεδρο της εταιρείας να διαβεβαιώνει πως

  • “… στη γενική συνέλευση της επόμενης χρονιάς θα έχουμε την έγκριση για τη διανομή μερίσματος, μετά από τέσσερα χρόνια χωρίς διανομή κερδών…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ