Νέα όμορφη κατασταση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως  το επόμενο πρόσωπο, το οποίο θα αναλάβει τα ηνία στην οδό Κολοκοτρώνη θα είναι γυναίκα.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, στην ηλεκτρική καρέκλα της Κεφαλαιαγοράς θα καθίσει γυναίκα, καθώς η…παράδοση από το 1999 ανέλαβαν διαδοχικά οι Αυγουστίνος Βιντζηλαίος, τον οποίο διαδέχθηκε για ένα βραχύ διάστημα ο Κωνσταντίνος Γεωργουτσάκος, ακολούθησε ο Σταύρος Θωμαδάκης (ο μακροβιότερος με 10ετή θητεία), για να τον αντικαταστήσει (το 2004) ο Αλέξης Πιλάβιος.
Ακολούθησαν ο Αναστάσιος Γαβριηλίδης, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος με τον καθηγητή- οικονομολόγο Χαράλαμπο Γκότση να αναλαμβάνει στις 27 Νοεμβρίου 2015 μέχρι το τέλος του μηνός.
  • Επικρατέστερη επιλογή για την διαδοχή Γκότση το όνομα της Βασιλικής Λαζαράκου, το όνομα της οποίας είχε ακουστεί στα κεντρικά της Ν.Δ από τα τέλη Ιουλίου αλλά προκειμένου να μην “καεί” η υποψηφιότητα της πολύπειρου δικηγόρου το “Β” σεβάστηκε την εχεμύθεια της πηγής του και δεν σας…ψιθύρισε το παραμικρό.
   Η υποψήφια Ευρωβουλευτής με την ΝΔ (έλαβε σχεδόν 50.000 ψήφους) έχει ειδικότητα, μεταξύ των άλλων, στο Δίκαιο της Κεφαλαιαγοράς, στο Τραπεζικό Δίκαιο αλλά και στις εξαγορές & συγχωνεύσεις τομείς που μέσα στην 3ετία θα απασχολήσουν το εγχώριο επιχειρείν, καθώς αρκετές κινήσεις αυτού του χαρακτήρα είναι ήδη στα…σκαριά.
   Εάν τελικά η Βασιλική Λαζαράκου, που έχει ήδη συναντηθεί με τον αρμόδιο ΥπΟικ , Χρήστο Σταικούρα, προφανώς για να συζητήσουν τα περί της υποψηφιότητας της, θα είναι η δεύτερη φορά που θα διαβεί την πόρτα της Κολοκοτρώνη, καθώς είχε διατελέσει Α’ Αντιπρόεδρος την περίοδο 2012-2015.       
    Η κ. Λαζαράκου είχε παραιτηθεί από την θέση της, στις 30 Νοεμβρίου του 2015, ακολουθώντας τον επίσης παραιτηθένα Κωνσταντίνο Μποτόπουλο. 
  • Υπάρχει όμως και άλλο γυναικείο ενδιαφέρον. Εκτός των υπολοίπων ονομάτων για υψηλόβαθμες θέσεις ακούγεται και το όνομα της Νατάσας Στάμου. Η κ. Στάμου, δικηγόρος, LLM και επικεφαλής της Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά και με συμμετοχή στην Axion Hellas.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here