Εκτίναξη πωλήσεων κατέγραψαν την τελευταία περίοδο τα σούπερ μάρκετ, ενώ ήδη έχει αποφασιστεί η διεύρυνση του ωραρίου τους, από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς πλέον υπάρχει πλαφόν εισόδου.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε επίσης μια έκρηξη στις ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω των e-shop των σούπερ μάρκετ, πρακτική που ενθαρρύνει η κυβέρνηση.

«Είναι μεγάλος ο φόρτος στις ηλεκτρονικές αγορές. Γι’ αυτό ενθαρρύνουμε το take-away στα σούπερ μάρκετ. Δηλαδή να γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία και στη συνέχεια ο καταναλωτής να παραλαμβάνει τα προϊόντα του ο ίδιος από τα σούπερ μάρκετ. Έτσι θα ολοκληρώνονται πιο γρήγορα οι παραγγελίες» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Ως αποτέλεσμα των μαζικών παραγγελιών , οι ιστοσελίδες δύο μεγάλων σούπερ μάρκετ έπεσαν, και το ζητούμενο είναι κατά πόσο μπορεί να στηριχθεί το σύστημα, ή εάν μπορούν τα σούπερ μάρκετ να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Μάλιστα οι ίδιοι οι καταναλωτές τονίζουν πως τα σούπερ μάρκετ πλέον τους ενημερώνουν ότι η αποστολή των παραγγελιών τους μπορεί να καθυστερήσει έως και δυο εβδομάδες.

Όσον αφορά για το βαρύ φορτίο που αναλαμβάνουν οι υπεραγορές, ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε: «Τα σούπερ μάρκετ δεν επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Αντιθέτως, αυξήθηκε ο τζίρος τους. Είναι ένας κλάδος που έχει επιβιώσει από αυτή την κρίση, γι’ αυτό και μπορούν να κάνουν προσλήψεις».