Για κέρδη ετοιμάζεται το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από τις χθεσινές απώλειες υπό το βάρος των τεχνολογικών πιέσεων.

Πράγματι, τόσο ο Απρίλιος, όσο και το β’ τρίμηνο του 2018, μπήκαν στην Wall Street με το… αριστερό, αφού η χθεσινή συνεδρίαση σήμανε ένα ακόμη ισχυρό sell-off για το αμερικανικό ταμπλό.

Οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία ο εμπορικός πόλεμος που ξεκίνησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απομακρύνουν τους επενδυτές.

Παράλληλα, χθες, τα μεγάλα τεχνολογικά ονόματα οδήγησαν τους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στον “κατήφορο”, με τον Dow Jones να γνωρίζει “βουτιά” 458,92 μονάδων ή 1,90%, ενώ ο S&P 500 έχασε 2,23%, την ώρα που η “κατρακύλα” του Nasdaq έφτασε το 2,74%.

Σήμερα, οι προσυνεδριακές συναλλαγές δείχνουν διάθεση ανόδου. Ειδικότερα, τα futures βιομηχανικού Dow Jones ενισχύονται κατά 0,50%, ενώ τα futures του S&P 500 σημειώνουν άνοδο 0,57% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν κέρδη 0,70%.

Ο τεχνολογικός κλάδος παραμένει στα ραντάρ των επενδυτών. Η μετοχή της Amazon, προσυνεδριακά, γνωρίζει ήπιες απώλειες, με φόντο την επίθεση που έχει εξαπολύσει ο Τραμπ κατά της εταιρείας και καθώς το Vanity Fair δημοσίευσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναζητά τρόπους, προκειμένου να την καταστρέψει.

Η αγορά θα στρέψει την προσοχή της και στη μετοχή της Spotify που κάνει σήμερα το “ντεμπούτο” της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ