Με μία επιστολή, η Folli-Follie επιβεβαιώνει την πρόσκληση προς τους ομολογιούχους να αποδεχθούν την πρόταση εξυγίανσης της εταιρείας.

Παράλληλα, τελευταία εξέλιξη αποτελεί η κατάθεση του αναμενόμενου αιτήματος εκ μέρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο Πρωτοδικείο, για τον διορισμό με προσωρινή διαταγή νέας διοίκησης.

Στην σχετική ανακοίνωση πρόσκλησης, τονίζεται ότι η εταιρεία μαζί με τις θυγατρικές της, ανακοινώνει σήμερα την Έναρξη της Διαδικασίας Πρόσκλησης προς παροχή συγκατάθεσης προς τους κατόχους ομολόγων Swissbond (Μνημόνιο Πρόσκλησης Συγκατάθεσης) ποσού 150.000.000 CHF 3.25 per cent (“Swissbonds”), τίτλων λήξεως 2021 εκδοθέντων από την Εταιρεία FF Group Finance Luxembourg II SA (“Swissbonds”) και της Διαδικασίας Πρόσκλησης προς παροχή συγκατάθεσης προς τους κατόχους ομολόγων Eurobond (Μνημόνιο Πρόσκλησης Συγκατάθεσης) ποσoύ € 249.500.000 1,75 per cent, Εγγυημένων Ανταλλάξιμων Τίτλων που λήγουν το 2019 (Guaranteed Exchangeable Notes due 2019) εκδόσεως της Εταιρείας FF Group Finance Luxembourg Luxembourg SA (“Eurobonds”).

Η παρούσα πρόσκληση προς παροχή συγκατάθεσης (Consent Solicitation) συνιστά την αφετηρία της Οικονομικής Αναδιάρθρωσης του Ομίλου.

H Εταιρεία έχει πραγματοποιήσει μακρές συζητήσεις και ανέπτυξε μια εναλλακτική πρόταση αναδιάρθρωσης και το αντίστοιχο φύλλο αναδιάρθρωσης και κατέληξε σε συμφωνία κατ ‘αρχήν για την οικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου.

Παρά τις ανακοινώσεις εξακολουθεί να υφίσταται μια μεγάλη εκκρεμότητα. Ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ΔΣ που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν το νέο ΔΣ που ορίστηκε έπειτα από τις πρόσφατες παραιτήσεις θα είναι εκείνο που θα εκτελέσει αυτούσιο και έως το τέλος όλες τις διεργασίες της εξυγίανσης.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μπαράζ εξελίξεων, με την “έφοδο” κλιμακίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στα γραφεία της Folli Follie και το αίτημα Δ. Κουτσολιούτσου για αντικατάσταση 4 μελών του Δ.Σ. της Folli Follie .

Κατόπιν αυτών, οι κ.κ. Ν. Κανελλόπουλος και Αβραάμ Γούναρης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από το Δ.Σ. της εταιρείας.

Η αντικατάστασή τους έγινε σχεδόν «αυτόματα» με τη θέση του προέδρου να αναλαμβάνει ο Γεώργιος Ι. Ιωαννίδης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται μετά τις εξελίξεις η αντίδραση των ομολογιούχων...