Η ανακοίνωση του συλλόγου χρονομισθωτών του συγκροτήματος VILLAGE INN Πόρτο Καρράς για τις δικαστικές αποφάσεις.
Μετά από σχετικά δημοσιεύματα για τις αποφάσεις Εφετείου που επιδικάζουν αποζημίωση στους χρονομισθωτές του Πόρτο Καρράς, θεωρούμε σκόπιμο να τοποθετηθούμε για την αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας ως προς την εξέλιξη του πράγματι πρωτοφανούς 19/εννεατούς δικαστικού αγώνα μας εναντίον της Ιδιοκτήτριας του Πόρτο Καρράς.
Ο δικαστικός μας αγώνας εξελίχθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κατόπιν άσκησης αναιρέσεων από τη δικηγόρο μας κ. Αθηνά Μιχελή, ώστε έχουμε δικαιωθεί με 2 καίριες και υψηλού κύρους αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Η 1η απόφαση 16/2006 ΟλΑΠ αποφάνθηκε ότι η Ιδιοκτήτρια δεν είχε δικαίωμα να μας αποβάλλει, ώστε πολλοί χρονομισθωτές θεμελίωσαν δικαστικά το δικαίωμα επανεγκατάστασης. Παρά ταύτα, η Ιδιοκτήτρια ματαίωσε παράνομα το δικαστικά θεμελιωμένο δικαίωμα λόγω νομικής και υλικής καταστροφής των διαμερισμάτων, με σκοπό να χτίσει τουριστικές κατοικίες. Το 2010 όταν διαπιστώσαμε την καταδολίευση του δικαιώματός μας για επανεγκατάσταση, ξεκινήσαμε νέα – 2η φάση δικαστικού αγώνα, ασκώντας κατά της Ιδιοκτήτριας αγωγές αποζημίωσης. Οι αγωγές μας για αποζημίωση απορρίπτονται από τα κατώτερα δικαστήρια και από το Εφετείο Αθήνας, τα οποία δεν κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την παράνομη, αντικοινωνική και κερδοσκοπική λογική της Ιδιοκτήτριας, και δίνουν νέα παράταση στον δικαστικό μας αγώνα. Μετά από απόρριψη Έφεσής μας από 3/λές Εφετείο Αθήνας το 2016, κατόπιν αναίρεσης και αίτησης της ίδιας πληρεξουσίας δικηγόρου μας, η υπόθεση εισάγεται εκ νέου στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με συνέπεια οι χρονομισθωτές να έχουμε δικαιωθεί από δύο (2) νέες σημαντικότατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου 8/2018 και συνεχόμενα την 2/2019, οι οποίες αποφάνθηκαν ότι τόσο η αποβολή μας, όσο και η ματαίωση του δικαιώματός για επανεγκατάσταση, είναι παράνομη, υπαίτια, αντισυνταγματική και αξία αποζημίωσης. Κατόπιν αναπομπής από την Ολομέλεια Αρείου Πάγου 8/2018 εκδόθηκε προσφάτως η απόφαση του 3/λούς Εφετείου Αθήνας 6325/2019, η οποία αφού αποφαίνεται περί της δόλιας ματαίωσης των δικαιωμάτων μας, επιδικάζει αποζημίωση σε χρονομισθωτές.
Πλήν της άνω απόφασης εκδόθηκε και η απόφαση 5468/2019 Εφετείου Αθήνας, η οποία επιδικάζει αποζημίωση στους χρονομισθωτές, λόγω δόλιας ματαίωσης θεμελίωσης δικαιωμάτων. Παρόμοια υπόθεση εκδικάστηκε στο 3/λές Εφετείο Αθήνας την 21-11-2019 μετά από αναπομπή της ΟλΑΠ 2/2019 και αναμένεται η έκδοση απόφασης. Περαιτέρω στον Άρειο Πάγο εκκρεμούν 4 Αναιρέσεις σε απορριπτικές αποφάσεις του Εφετείου, όλες οι προσβληθείσες – αδίκως κατά την γνώμη μας – κρίνουν παραγραφή των αξιώσεων χρονομισθωτών, ενώ οι αγωγές τους για αποζημίωση ασκήθηκαν εμπρόθεσμα, μετά την ματαίωση των δικαιωμάτων τους.
Παρά όμως την κατ’ ουσίαν δικαίωση των χρονομισθωτών από τις ανωτέρω σημαντικότατες και καταλυτικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και από τις δύο πρόσφατες αποφάσεις του Εφετείου Αθήνας και ενώ επιπλέον λίαν προσφάτως, απορρίφθηκε και από το Τμήμα Αναστολών του Αρείου Πάγου η αίτηση της Ιδιοκτήτριας για μη εκτέλεση από εμάς της τελεσίδικης 5428/2019, παρατηρούμε εκ νέου προκλητική συμπεριφορά της Ιδιοκτήτριας, η οποία αντί να συμμορφωθεί οικειοθελώς, όπως οφείλει κατά την γνώμη μας, στις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, εκτός του ότι αποσιωπά τις καταλυτικές αποφάσεις της Ολομελείας του Αρείου Πάγου που μας έχουν δικαιώσει, αποσιωπά και το περιεχόμενο των 2 πρόσφατων τελεσίδικων αποφάσεων του Εφετείου Αθήνας, οι οποίες κρίνουν ως δόλια τη ματαίωση των δικαιωμάτων μας.
Εμείς δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, όπως μέχρι σήμερα έχουμε κάνει, δηλώνοντας ότι μετά την έκδοση των αναγνωριστικών αποφάσεων του Εφετείου Αθήνας θα ασκήσουμε τα δικαιώματα μας με κάθε νόμιμο μέσο με σκοπό να καταβληθούν τα ποσά που επιδικάστηκαν στον κάθε χρονομισθωτή