Το One Man Show, του Lindsey Buckinham (*) το ξέρετε, το έχετε ακουστά;
Μάλλον όχι, παρότι οι Fleetwood Mac ήταν από τα αγαπημένα groups της νιότης μας.
Ελα όμως, που μου το ανάφερε φίλος χρηματιστής με πολλά…χιλιόμετρα στο χρηματιστήριο του City, όταν τον ρώτησα, πως είδε την χθεσινή συνεδρίαση, κυρίως όμως την εμφατική υπεραπόδοση, που σημείωσε ο ΟΠΑΠ.
  Μόνο χθες, με αξία συναλλαγών στα 14,254 εκατ.€ η μετοχή διέγραψε ένα θεαματικό +5,38% για να κλείσει στο υψηλό ημέρας των 10,96 ευρώ. Η χρηματιστηριακή αξία ενισχύθηκε, στα 3,52 δισ.€ ανεβάζοντας τον ΟΠΑΠ στην τρίτη θέση της κατάταξης.
   Η ανοδική πορεία αυτής της εβδομάδας δεν επηρεάστηκε , ούτε από τη μείωση της στάθμισης στους δείκτες MSCI, ούτε από τις εκροές που εν τέλει υπέρ καλύφθηκαν από όσους προεξοφλούσαν ότι η διοίκηση θα ανακοίνωνε την Τετάρτη γενναιόδωρο μέρισμα.
  • Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά το τέλος της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα από νωρίς την Πέμπτη οι αγοραστές να στηθούν από τα 10,52 ευρώ.
 Όποιος πρόλαβε-πρόλαβε και όσοι όχι θα υποχρεωθούν να…κυνηγήσουν μέχρι τις επόμενες αντιστάσεις, με την πρώτη στα 11,18 ευρώ.
  Από τα απόλυτα μερισματόχαρτα ο ΟΠΑΠ, γαλαντόμος με τους επενδυτές, μετόχους ήταν όλη αυτή την εβδομάδα η πρώτη επιλογή των ξένων funds και δη εκείνων, που επενδύουν σε μετοχές εταιρειών με υγιή οικονομική πορεία για μία 3ετία ή 5ετία και ακολουθούν πολιτική διανομής αυξημένων μερισμάτων.
Σύμφωνα με την Edison, το συνολικό προς διανομή ποσό (προμέρισμα και μέρισμα, μέσα στο 2020) υπολογίζεται στα 1,24 ευρώ ανά μετοχή.
   (*) οι παλαιότεροι θα θυμούνται τον βασικό κιθαριστή και έναν από τους vocalists της θρυλικής αγγλο-αμερικανικής μπάντας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ