Ο αριθμός των ιδιωτών που αποκτούν ακίνητα μέσω πλειστηριασμών ολοένα και αυξάνεται όπως καταδεικνύουν οι τάσεις της τρέχουσας περιόδου, εν αντιθέσει με παλαιότερα, όπου η ιδιωτική τοποθέτηση δεν ξεπερνούσε το 5%.

Έλληνες και ξένοι ιδιώτες αποτελούν πλέον το 15-17% του συνόλου των επενδυτών που αγοράζουν τα ακίνητα που εκπλειστηριάζονται είτε από τις τράπεζες είτε από τους servicers που εκπροσωπούν funds.

  • Παλαιότερα Ευρωπαίοι τεχνοκράτες είχαν επανειλημμένως απευθύνει συστάσεις προς την ελληνική πλευρά, για το θέμα της εξαγοράς των ακινήτων από τα ίδια τα πιστωτικά ιδρύματα, ζητώντας να καταστεί πιο φιλική προς τους επενδυτές η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Πλέον, σε αντίθεση με παλαιότερα, «όταν ο επισπεύδων (σ.σ: οι τράπεζες) ήταν και υπερθερματιστής, τέσσερις στους δέκα αγοραστές είναι ιδιώτες , ξένοι αλλά και Έλληνες» αναφέρει ο κ. Γιώργος Ρούσκας σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του e-auction, το 2018 έγιναν συνολικά 22.447 πλειστηριασμοί, ενώ φέτος ο αριθμός τους προβλέπεται ότι θα αγγίξει τους 30.000. Έως τα τέλη του περασμένου μήνα, δε είχαν προγραμματιστεί 22.053 δημοπρασίες εκ των οποίων 14.012 ολοκληρώθηκαν, 315 ματαιώθηκαν και 7.710 ανεστάλησαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ