Όταν τον περασμένο Αύγουστο είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια εν όψει λειτουργίας του branch office μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο (4ης παγκοσμίως), της Bank of China, ελάχιστοι έδωσαν βάση όσον αφορά στην εκπρόσωπο του κινεζικού τραπεζικού συστήματος.

Το σχέδιο ολοκληρώθηκε, η συμφωνία υλοποιήθηκε, οι σχέσεις Ελλάδας-Κίνας έχουν περάσει σε ακόμη καλύτερο επίπεδο, και η τραπεζίτισσα από το Λουξεμβούργο θα έχει πλέον υπό την ομπρέλα της και το υποκατάστημα στην Αθήνα.

Πρόκειται για την πρόεδρο της BoC για την Ευρώπη, Lihong Zhou, η οποία αναζητώντας ευκαιρίες στην ελληνική αγορά, ξεκίνησε τη λειτουργία του πρώτου υποκαταστήματος κινεζικής τράπεζας στην Ελλάδα, στις αρχές του Νοέμβρη. Συγκεκριμένα, την 1η Νοεμβρίου άρχισε τις εργασίες του στην Ελλάδα το υποκατάστημα της Bank of China (Europe) Luxembourg, στη λεωφόρο Μεσογείων 2.

Με σπουδές στα Οικονομικά, η κα. Zhou εντάχθηκε στο δυναμικό του ομίλου της Bank of China το 1984. Τρία χρόνια αργότερα, μετατέθηκε στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Πεκίνο, οπότε και εκτινάχτηκε η καριέρα της. Από το 2018, η κ. Zhou είναι επίσης Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μακρινό 1912

Η Βank of China ιδρύθηκε το 1912 από την κινεζική κυβέρνηση για να αντικαστήσει την Imperial Bank of China. Είναι η αρχαιότερη τράπεζα στην ηπειρωτική Κίνα που συνεχίζει την λειτουργία της. Έχει ανοίξει περισσότερα από 10.000 υποκαταστήματα σε όλον τον κόσμο, παρέχοντας χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here