Ο παγκόσμιος ρόλος της Ευρώπης θα υπονομευθεί εάν αποτύχει η ολοκλήρωση της ένωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα της ευρωζώνης δηλώνει απερίφραστα με άρθρο του στους F.T ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, βάζοντας τέλος στην αντίθεση του Βερολίνου σε ένα κοινό σχήμα για την προστασία των καταθέσεων. Ωστόσο, το αναπάντεχο στοιχείο στις προτάσεις του κ. Σολτς που αφορά στο σχέδιό του για ένα κοινό σχήμα της ΕΕ προστασίας των καταθετών, σε περίπτωση κατάρρευσης μίας τράπεζας, αδιαμφισβήτητα, έρχεται σε αντίθεση με την πάγια πεποίθηση της Γερμανίας που θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχει κατηγορηματικά απορρίψει τέτοιου είδους σχέδια.

«Η αναγκαιότητα εμβάθυνσης και ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης είναι αναμφισβήτητη. Μετά από χρόνια συζήτησης, το αδιέξοδο πρέπει να αρθεί», γράφει στους FT.

Όσον αφορά το Brexit, σημειώνει πως η ΕΕ θα χάσει το City του Λονδίνου- το μεγαλύτερο οικονομικό της κέντρο – τονίζοντας πως πλέον έχει φτάσει o καιρός για το μπλοκ να προωθήσει την καλύτερη ένωση των τραπεζών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ