Την πεποίηση “πως μπροστά μας υπάρχει μέτρια ανάπτυξη” καθώς και πως η γερμανική οικονομία θα καταφέρει ν’ αποφύγει την ύφεση εκφράζει ο υπουργός οικονμικών της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς.

Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ο οποίος δήλωσε πως η χώρα θα αποφύγει την ύφεση, επισημαίνοντας την υποτονική αλλά ανοδική τάση στη γερμανική αλλά και τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Με φόντο τον κίνδυνο των εμπορικών συγκρούσεων και την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα πρόσφατα στοιχεία καταδεικνύουν αξιοσημείωτη επιβράδυνση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία απέφυγε οριακά την ύφεση στα τέλη του περασμένου έτους.

Ο Σολτς δήλωσε πεπεισμένος ότι μπροστά υπάρχει μέτρια ανάπτυξη.

«Τα παγκόσμια, τα ευρωπαϊκά και τα γερμανικά στοιχεία, όλα δείχνουν μια υποτονική αλλά παρολ’ αυτά ανοδική κίνηση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Inforadio.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το επιχειρηματικό κλίμα επιδεινώθηκε για έκτο διαδοχικό μήνα ως απάντηση στην οικονομική επιβράδυνση, καθώς αναμένουν τις επιπτώσεις από την αποτυχία των ΗΠΑ να επιλύσουν τις εμπορικές τους διαφορές με την Κίνα και την ΕΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here