Οι μετοχές ορισμένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, κατέρρευσαν μετά από  τις δηλώσεις Τραμπ.

“Διέταξε” τις αμερικανικές εταιρείες να κόψουν τους δεσμούς με την Κίνα. Οι δασμοί αλλά και η “καταιγίδα” tweet που ακολούθησε, ώθησαν σε ισχυρές απώλειες το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον Dow Jones να σημειώνει “βουτιά” 620 μονάδων.

Ιδού ορισμένοι από τους μεγάλους χαμένους δισεκατομμυριούχους:

-Η μετοχή της Dell Technologies υποχώρησε σχεδόν 7%, “ψαλιδίζοντας” κατά 1,2 δισ. δολάρια στα 30,6 δισ. δολάρια την περιουσία του Michael Dell μέσα σε μία ημέρα.

Η Amazon, μια από τις εταιρείες που μπήκαν στο στόχαστρο του Τραμπ, υποχώρησε κατά μόλις 3%, μειώνοντας την περιουσία του Jeff Bezos κατά 3,2 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, οι μετοχές της Apple υποχώρησαν σχεδόν 5%, μειώνοντας την περιουσία της Laurene Powell Jobs κατά 367 εκατ. δολάρια στα 20,9 δισ. δολάρια.

Ο ιδρυτής της FedEx, Fred Smith, έχασε εν τω μεταξύ 114 εκατ. δολάρια, καθώς η τιμή της μετοχής της FedEx υποχώρησε κατά 3,9%. Η περιουσία του ανέρχεται σήμερα σε 3,6 δισ. δολάρια.

Τέλος, ο ιδρυτής της Nike, Phil Knight, έχασε πάνω από 910 εκατ. δολάρια, πέφτοντας στα 33,3 δισ. δολάρια, καθώς οι μετοχές της εταιρείας του υποχώρησαν κατά 3,4%. Η Nike, μαζί με πάνω από 170 άλλες εταιρείες υποδημάτων, ζήτησαν από τον Trump να μην αυξήσει τους δασμούς τον Μάιο.