Οι μετοχές ορισμένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, κατέρρευσαν μετά από  τις δηλώσεις Τραμπ.

“Διέταξε” τις αμερικανικές εταιρείες να κόψουν τους δεσμούς με την Κίνα. Οι δασμοί αλλά και η “καταιγίδα” tweet που ακολούθησε, ώθησαν σε ισχυρές απώλειες το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον Dow Jones να σημειώνει “βουτιά” 620 μονάδων.

Ιδού ορισμένοι από τους μεγάλους χαμένους δισεκατομμυριούχους:

-Η μετοχή της Dell Technologies υποχώρησε σχεδόν 7%, “ψαλιδίζοντας” κατά 1,2 δισ. δολάρια στα 30,6 δισ. δολάρια την περιουσία του Michael Dell μέσα σε μία ημέρα.

Η Amazon, μια από τις εταιρείες που μπήκαν στο στόχαστρο του Τραμπ, υποχώρησε κατά μόλις 3%, μειώνοντας την περιουσία του Jeff Bezos κατά 3,2 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, οι μετοχές της Apple υποχώρησαν σχεδόν 5%, μειώνοντας την περιουσία της Laurene Powell Jobs κατά 367 εκατ. δολάρια στα 20,9 δισ. δολάρια.

Ο ιδρυτής της FedEx, Fred Smith, έχασε εν τω μεταξύ 114 εκατ. δολάρια, καθώς η τιμή της μετοχής της FedEx υποχώρησε κατά 3,9%. Η περιουσία του ανέρχεται σήμερα σε 3,6 δισ. δολάρια.

Τέλος, ο ιδρυτής της Nike, Phil Knight, έχασε πάνω από 910 εκατ. δολάρια, πέφτοντας στα 33,3 δισ. δολάρια, καθώς οι μετοχές της εταιρείας του υποχώρησαν κατά 3,4%. Η Nike, μαζί με πάνω από 170 άλλες εταιρείες υποδημάτων, ζήτησαν από τον Trump να μην αυξήσει τους δασμούς τον Μάιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here