Ήταν μία από τις 28 μετοχές που πήγαν χθες κόντρα στην ευρύτερης έκταση διόρθωση στο ΧΑ, που στο κλείσιμο της συνεδρίασης “μετρήθηκαν” 89 μετοχές με αρνητικό πρόσημο.
      Εύλογη λοιπόν η αναφορά μας στη μετοχή μίας εταιρείας, που έχουμε αναδείξει κατά το παρελθόν από όταν η μετοχή ήταν σε διαπραγμάτευση σε τιμές χαμηλότερες του ενός ευρώ. Έκτοτε, είναι η αλήθεια, πως δεν ξανά ασχοληθήκαμε με το Κτήμα Λαζαρίδη αφήνοντας τις φιάλες να ωριμάσουν στο κελάρι.
        Η μετοχή έφθασε, κάποια στιγμή και έως τα 1,72 ευρώ– στη συνεδρίαση της 24 Ιουλίου για να διορθώσει στη συνέχεια έως τα 1,40 ευρώ.
    Γιατί μου κίνησε την περιέργεια το χαρτί; το τελευταίο διάστημα, από τις 10 Ιουλίου μέχρι και χθες συσσωρεύει σε ένα εύρος μεταξύ 1,33 € έως 1,72 € ενώ τις τελευταίες δείχνει πως μαζεύεται επίμονα από τα 1,40 ευρώ και πάνω.
        Η εταιρεία ακολουθεί μία σταθερά ανοδική πορεία, με ικανοποιητικά μεγέθη και σημαντικές προοπτικές για την χρήση του 2019.
    Στα πλεονεκτήματα της εισηγμένης το περιορισμένο free float, καθώς ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης ελέγχει το 37,6% του μετοχικού κεφαλαίου, ο Γεράσιμος το 16,83%, η Ιουλία το 14,64% και το 10,51% του μ.κ  ο Γεώργιος Λαζαρίδης.
         Με την αποτίμηση στα 27,57 εκατ.€ και καθαρή θέση στα 22,15 εκατ.€ μία εύλογη αποτίμηση για την εισηγμένη θα ήταν στα επίπεδα των 35 εκατ. ευρώ. Στόχος, που με στοιχειωδώς ουδέτερη αγορά μπορεί να τα φτάσει.