Ο Όμιλος Κοπελούζου απέκτησε μερίδιο 10% στην Senfluga Energy Infrastracture.

H Senfluga Energy Infrastracture έχει εξαγοράσει ποσοστό 66% στον ΔΕΣΦΑ μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Η συμφωνία υπεγράφη χθες ανάμεσα  στην DAMCO Energy του ομίλου Κοπελούζου και των Snam, Enagas International S.L.U και Fluxys S.A και η ολοκλήρωσή της θα πρέπει να λάβει την έγκριση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής.

To σχέδιο του Ομίλου Κοπελούζου είναι απλό:

Έχει να προσφέρει την αποδεδειγμένα πετυχημένη εμπειρία του στο project management, την ικανότητα διαμόρφωσης διεθνών  στρατηγικών συμμαχιών.

Έχει να επιδείξει τη συμμετοχή του στο σχέδιο της Fraport  για τον εκσυγχρονισμό των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, την άψογη προετοιμασία για ένα έργο τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας όπως ο πλωτός  σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

  • «Η επένδυση εκ μέρους της Damco είναι το αποτέλεσμα ενός μακρύ και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των δύο μερών και έχει δομηθεί σύμφωνα με τους ίδιους όρους και συνθήκες με την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από την Senfluga και σε συμμόρφωση με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο».

Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι της Senfluga είναι τρεις πολύ σημαντικοί διαχειριστές συστημάτων φυσικού αερίου της Ευρώπης. Με την επένδυση αυτή, ο Όμιλος Κοπελούζου υπογραμμίζει ότι:

  • «αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στον αναβαθμισμένο ενεργειακό ρόλο της χώρας, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες και οι ελληνικοί Όμιλοι επενδύουν στην Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ