Οι ηλεκτρονικές πληρωμές λιανικής αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας κάθε οικονομικά ενεργού πολίτη. Η νέα περιοδική έκθεση του Μουσείου της Τράπεζας της Ελλάδος με τίτλο «e-Πληρωμές: ένας οδικός χάρτης» παρουσιάζει τα πάντα γύρω από τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε την εβδομάδα που μας πέρασε από τον διοικητή Γιάννη Στουρνάρα, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να ανακαλύψει, κάνοντας χρήση διαδραστικών μεθόδων, όλες τις σύγχρονες δυνατότητες που του παρέχει η τεχνολογία για να κάνει τις συναλλαγές του με ευκολία και προπαντός με ασφάλεια, μέσα σε ένα περιβάλλον που εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Η έκθεση παρουσιάζει τα διαθέσιμα μέσα πληρωμών, καθώς και τους μηχανισμούς και τα συστήματα που υποστηρίζουν την ομαλή και ασφαλή διεκπεραίωσή τους. Φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εγχειρίδιο χρήσης για τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Με αφορμή την έκθεση, το Ιδρυμα Εκδοσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών της ΤτΕ δημιούργησε το αναμνηστικό μετάλλιο του μουσείου για το 2019, στο οποίο εφάρμοσε μια πρωτοποριακή μέθοδο εκτύπωσης, που επιτρέπει, υπό διαφορετική γωνία θέασης, να εμφανίζεται και άλλη μία εικόνα. Πρόκειται για ένα μετάλλιο με τρεις όψεις και δύο πλευρές, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ