Άνοιξε το μεσημέρι, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxis για την υπαγωγή των οφειλετών στην Εφορία στη νέα ρύθμιση των έως 120 δόσεων.

Περίπου 3,9 ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση, μέχρι τις 28 Ιουνίου 2019.

  • Η ρύθμιση αφορά οφειλές μισθωτών, συνταξιούχων, επιτηδευματιών που έκλεισαν τα μπλοκάκια τους, ανέργων, αγροτών ειδικού καθεστώτος και γενικά όσων εξαιρούνται από την υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό και δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως 31 Δεκεμβρίου 2018 . 

Στην ειδική οθόνη, οι οφειλέτες ενημερώνονται για το ύψος της οφειλής τους και για τις προσαυξήσεις με τις οποίες βαρύνεται η οφειλή.

Πρέπει να απαντήσουν εάν ήδη συμμετέχουν σε άλλη ρύθμιση. Το σύστημα αναζητά και εμφανίζει αυτόματα το ύψος του εισοδήματος που είχε δηλώσει ο υπόχρεος στην περυσινή φορολογική δήλωση, καθώς και τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων. Στη συνέχεια και εφόσον το εισόδημα υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, υπολογίζεται η φοροδοτική του ικανότητα, το ποσό δηλαδή που μπορεί να πληρώνει τον χρόνο.

Η ελάχιστη μηνιαία δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 30 ευρώ. Ο αριθμός των δόσεων ξεκινάει από τις 18 και φθάνει τις 120. Ο οφειλέτης πληροφορείται αυτομάτως από το σύστημα τον αριθμό των δόσεων και την ελάχιστη δόση που θα πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα. Με την ολοκλήρωση της αίτησης αναρτάται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων και εκδίδεται η Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής με βάση την οποία θα πρέπει να καταβληθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών η πρώτη δόση της ρύθμισης.

.