Η Amgen ανακοινώνει το διορισμό του Γεωργίου Τουσίμη ως Γενικού Διευθυντή της Amgen Hellas από την 1η Ιουνίου 2019. Ο κος Τουσίμης, έχοντας διατελέσει ανώτερο διευθυντικό στέλεχος στους τομείς πωλήσεων και μάρκετινγκ της Αmgen Hellas από το 2016, προάγεται στη θέση του Γενικού Διευθυντή με αρμοδιότητες που καλύπτουν την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Σε δήλωσή του αναφορικά με την ανάληψη των αρμοδιοτήτων του ο κος Τουσίμης σχολίασε:  

  • Με μεγάλη χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τη Γενική Διεύθυνση της Amgen Hellas σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον τομέα της Yγείας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η τοποθέτηση ενός Έλληνα Γενικού Διευθυντή στην εταιρεία μας υποδηλώνει και ενισχύει περαιτέρω την εμπιστοσύνη που δείχνει εδώ και χρόνια στη χώρα μας η Amgen, μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρίες βιοτεχνολογίας παγκοσμίως.  Πρωταρχικό μου μέλημα, στο νέο μου ρόλο, είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των Ελλήνων και Κυπρίων ασθενών στις καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις της Amgen, που τόσο πολύ χρειάζεται η κοινωνία, μέσα από ένα βιώσιμο σύστημα υγείας.

Ο κος Τουσίμης διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στο φαρμακευτικό κλάδο, έχοντας διατελέσει ανώτερο στέλεχος σε μεγάλες εταιρίες του χώρου σε διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα όπως στις πωλήσεις & το μάρκετινγκ, στην εφοδιαστική αλυσίδα, στη διασφάλιση ποιότητας και στην εταιρική συμμόρφωση, με περιοχές ευθύνης την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι Χημικός Μηχανικός με πτυχίο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και επιπλέον σπουδές στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Aachen στη Γερμανία, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Athens Laboratory of Business Administration (ALBA).

Σχετικά με την Amgen 

Η Amgen, παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της να αξιοποιεί στο έπακρο τη δυναμική της βιοτεχνολογίας, διερευνώντας τα πολύπλοκα μονοπάτια της νόσου στους ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, εστιάζεται στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη, την παραγωγή και διάθεση καινοτόμων θεραπειών. Η προσέγγιση αυτή, με γνώμονα τη χρήση εργαλείων όπως η προηγμένη ανθρώπινη γενετική, στοχεύει στη διαλεύκανση της πολυπλοκότητας της νόσου και την κατανόηση των βασικών αρχών της ανθρώπινης βιολογίας.

Η Amgen, επικεντρώνεται σε θεραπευτικές περιοχές όπου εντοπίζεται ακάλυπτη ιατρική ανάγκη, αξιοποιώντας την πολύχρονη εξειδίκευση και βαθιά γνώση στη παραγωγή βιολογικών φαρμάκων προς όφελος της βελτίωσης της ζωής των ασθενών. Πρωτοπόρος στο χώρο της βιοτεχνολογίας και της έρευνας από το 1980, η Amgen αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, με θεραπείες που έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα από τα πιο πρωτοποριακά χαρτοφυλάκια νέων μορίων στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία με δυναμική να οδηγήσουν σε νέες, επαναστατικές θεραπευτικές προσεγγίσεις στην μελλοντική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Στην Ελλάδα, η Amgen ξεκίνησε τη δραστηριότητά της τον Ιανουάριο του 2007. Πλήρως εναρμονισμένη με το όραμα και βαδίζοντας στο μονοπάτι της μητρικής εταιρείας σεβόμενη τους κανόνες δεοντολογίας, έχει επιτύχει να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιο της, στους τομείς της ογκολογίας, αιματολογίας, της νεφρολογίας, των οστικών παθήσεων και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. 

Η Amgen Hellas δίνει μεγάλη έμφαση στην διεξαγωγή κλινικών μελετών στην Ελλάδα – κυρίως μεγάλων διεθνών πολυκεντρικών μελετών – διασφαλίζοντας την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες υπό ανάπτυξη θεραπείες και συμβάλλοντας σημαντικά στην Ελληνική οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here