Με λειτουργικά κέρδη προ φόρων που άγγιξαν τα 21,3 εκατ. ευρώ και συνολικά κέρδη προ φόρων 198,3 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2018 για τον όμιλο EUROLIFE ERB.

Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του ομίλου ανήλθαν το 2018 στα 436 εκατ. ευρώ, ενώ καταγράφηκε σημαντική αύξηση +8% του δείκτη Ισοδύναμων Ετησιοποιημένων Ασφαλίστρων.

Η συγκεκριμένη ενίσχυση οφείλεται στην αναπτυξιακή στρατηγική του ομίλου για αύξηση παραγωγής από περιοδικά ασφάλιστρα: πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση που στόχο έχει την περαιτέρω ανάπτυξη των περιοδικών ασφαλίστρων, χτίζοντας βαθύτερες και πιο μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες του.

Αναφερόμενος στην τριετία FAIRFAX ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου EUROLIFE ERB Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου τόνισε ότι καταγράφηκαν συνολικά προ φόρων κέρδη 386 εκατ. ευρώ και συνολικά λειτουργικά κέρδη 143 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ, με σύνολο ενεργητικού 2,8 δισ. ευρώ ο όμιλος διατήρησε τα υψηλά μερίδια αγοράς (11%) και συγκεκριμένα 20% στις Ασφάλειες Ζωής και 3% στις Γενικές Ασφάλειες.