Οι καθαρές επενδύσεις στην Ελλάδα μειώνονται χρόνο με το χρόνο. Η Eurobank Research στο τελευταίο τεύχος του “7 ημέρες Οικονομία” παρουσιάζει την εξέλιξη σε μελέτη με τίτλο “Αρνητικές για 8ο συνεχές έτος οι καθαρές επενδύσεις στην Ελλάδα, η συρρίκνωση του φυσικού κεφαλαίου συνεχίζεται”.

Η Eurobank Research σημειώνει ότι για το σύνολο της περιόδου 2011-2019, το φυσικό κεφάλαιο της ελληνικής οικονομίας συρρικνώθηκε κατά -76,5 δισ Ευρώ.

Οι καθαρές επενδύσεις παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος για όγδοο συνεχές έτος με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η φθίνουσα πορεία του φυσικού κεφαλαίου και η συρρίκνωση των παραγωγικών δυνατοτήτων της οικονομίας, σημειώνεται σχετικά.

Η Eurobank Research επισημαίνει:

  • “Οι αρνητικές καθαρές επενδύσεις, η συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού και η ισχνή συνολική παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας αποτελούν εμπόδια για την ενίσχυση του δυνητικού ρυθμού μεγέθυνσης.
  • Η οικονομική μεγέθυνση αποτελεί σημαντική  συνθήκη για την περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και τη συνεχή και βιώσιμη πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here