Σε μια εποχή που η κλιματική κρίση και οι περίπλοκες οικονομικές συνθήκες αναδεικνύουν την ανάγκη για την ασφάλιση υγείας, ζωής και περιουσίας, η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά συνεχίζει να …σπεύδει βραδέως …για να καλύψει το τεράστιο ασφαλιστικό κενό στην οικονομία μας…

Αυξήθηκε κατά +4,2% η παραγωγή στην ελληνική ασφαλιστική αγορά το 2022 σε σχέση με το 2021, φτάνοντας τα 4,84 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της.

Ειδικότερα:

  • Οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών αυξήθηκαν κατά +6,1%, φθάνοντας τα 2,41 δισ. ευρώ.
  • Οι Ασφαλίσεις Ζωής αυξήθηκαν κατά +2,4%, φθάνοντας τα 2,43 δισ. ευρώ.

O Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ανέφερε:

  • «Το 2022 ήταν μία ικανοποιητική χρονιά για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ο κλάδος εκπλήρωσε την αποστολή του, καταβάλλοντας καθημερινά αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους του.
  • Παρά τις δυσκολίες του κοινωνικοοικονομικού περιβάλλοντος με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και την άνοδο του πληθωρισμού, την πανδημία Covid- 19 και τα φαινόμενα φυσικών καταστροφών, η παραγωγή της ασφαλιστικής αγοράς αυξήθηκε, ακολουθώντας την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας της χώρας.
  • Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η ασφάλιση είναι απαραίτητος σύμμαχος της οικονομίας και της ανάπτυξης και ότι ο κλάδος παραμένει ανθεκτικός παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ