Μπορεί η ΔΕΗ να έχει στριμωχτεί σε οριακό, πλέον, σημείο με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, μπορεί η βιωσιμότητα της (με την υφιστάμενη μορφή της ) να αμφισβητείται από έγκυρους αναλυτές και οίκους αξιολόγησης αλλά σε ότι αφορά στα εν οίκω της Επιχείρησης δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά σε σχέση με τις…παλιές καλές μέρες.

  •      Αρκεί μία απλή ματιά στις λογιστικές καταστάσεις (2018) για να βεβαιωθεί πως παρότι ο όμιλος απασχολεί κατά 13% λιγότερους εργαζόμενους απ΄ όσους ο ΟΤΕ (16.747 έναντι 19.343 υπαλλήλων) το μισθολογικό κόστος διαμορφώνεται στα 790,5 εκατ. Ευρώ έναντι 563,7 εκατ. δηλαδή 40% υψηλότερα.
  • Μάλιστα, εάν κάνει κάποιος τον υπολογισμό το μέσο μισθολογικό κόστος στην περίπτωση της ΔΕΗ είναι στα 47.000 στον ΟΤΕ δεν ξεπερνά τα 29.000 ευρώ.

Είναι προφανές, πως ο Οργανισμός ένας τεράστιος- για τα ελληνικά δεδομένα- όμιλος από την στιγμή που πέρασε στον ιδιωτικό τομέα (η Deutsche Telekom ελέγχει το 45% του μετοχικού κεφαλαίου) προχώρησε σε κινήσεις εξορθολογισμού και εξυγίανσης είτε μέσω προγραμμάτων εθελουσίας (ήδη είναι σε εξέλιξη ακόμη ένα) είτε με προσλήψεις νεότερων (και τεχνολογικά πιο εξειδικευμένων/καταρτισμένων) με χαμηλότερες απολαβές από την εποχή που αποτελούσε “κρατικό μονοπώλιο“.