Θα μετουσιωθούν σε κρατήσεις οι αναζητήσεις των Γερμανών για το ελληνικό καλοκαίρι; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα για τον ελληνικό τουρισμό για τη χώρα, η οποία, με  αφίξεις που ξεπερνούν τα τελευταία χρόνια τα 4 εκατομμύρια τουριστών, αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά εισερχόμενου  τουρισμού για την Ελλάδα διαχρονικά.

Πάντως, οι διαδικτυακές αναζητήσεις των Γερμανών για  διακοπές στην Ελλάδα το 2019 παρουσιάζουν αύξηση άνω του +20% καταγράφουν, μέσω των μεγαλύτερων γερμανικών τουριστικών οργανισμών και ταξιδιωτικών γραφείων.

Αυτό προέκυψε από έρευνα της εταιρείας ερευνών ΤrevoTrend στη γερμανική αγορά και παρουσιάστηκαν  στο «FVW Workshop Athens-Attica 2019», που διοργάνωσε προ ημερών στην Αθήνα το μεγαλύτερο δίκτυο επικοινωνίας για τον τουρισμό στη Γερμανία FVW Medien, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Περιφέρεια Αττικής, με την υποστήριξη του ΕΟΤ. Οι Έλληνες ξενοδόχοι ναι μεν δεν βλέπουν επί του παρόντος την αύξηση στις κρατήσεις τους, ωστόσο διατηρούν μία συγκρατημένη αισιόδοξία...