Θετικό εμφανίζεται το Βερολίνο στην προοπτική συγχώνευσης της Deutsche Bank με την Commerzbank, γεγονός που το επικροτεί και η αγορά, καθώς οι μετοχές των δυο τραπεζών κατέγραψαν άνοδο έως 4% μετά τα δημοσιεύματα περί μεταξύ τους συζητήσεων.

Σύμφωνα με το Reuters,  το Βερολίνο ανησυχεί τόσο για την κατάσταση της Deutsche Bank, που στην ουσία πίεσε για συγχώνευση με την ανταγωνίστρια Commerzbank παρά το γεγονός πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει μια τεράστια χρηματοοικονομική «τρύπα».

Το διοικητικό συμβούλιο της Deutsche Bank συμφώνησε να πραγματοποιήσει συζητήσεις με την Commerzbank για την δυνατότητα συγχώνευσης. Το γερμανικό κράτος έχει μερίδιο 15% στην Commerzbank και αναμένεται να είναι μέτοχος και στον νέο όμιλο.

Η επανεκτίμησή τους θα γίνονταν σε τιμή αγοράς, που συνήθως είναι χαμηλότερη από αυτήν που εγγράφεται στους λογαριασμούς. Μια δεύτερη πηγή, που γνωρίζει τις συνομιλίες, δήλωσε πως επίσης αναμένει «τρύπα» μετά τη δυνητική συγχώνευση.

Οι δυο τράπεζες θα λάβουν απόφαση για το αν θα επιδιώξουν τελικά τη συγχώνευσή τους, εντός εβδομάδων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτίμηση της Moody’s προβλέπει ότι μια εξαγορά θα είχε ως αποτέλεσμα μια «πτωτική προσαρμογή αξίας για τμήματα της βάσης assets της Commerzbank».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ