Οι πρώτες εντυπώσεις των εμπλεκομένων και των ενδιαφερομένων επαγγελματιών από τις συζητήσεις και τις διαβουλεύσεις είναι μάλλον θετικές. Ο νέος Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών φαίνεται περισσότερο ευέλικτος και προσδίδει μεγαλύτερη ταχύτητα στη διαδικασία της ρύθμισης οφειλών.

Η ισχύς του παρατάθηκε μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Η σημαντικότερη εξέλιξη ωστόσο είναι αυτή που θα έρθει. Σε λίγες εβδομάδες, αναμένεται η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με την οποία θα προσφέρεται η δυνατότητα ρύθμισης -μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού- και των χρεών που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν εντός του 2018.

Η ρύθμιση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς με την παράταση ισχύος του νόμου 4469/2017 έως το τέλος του 2019, αντί για τις 31/12/2018 που αρχικώς προβλεπόταν, θα πρέπει να υπάρξει και η επέκταση κατά ένα έτος του διαστήματος εντός του οποίου προέκυψαν οι οφειλές.

Σήμερα, οι οφειλές που μπορούν να ρυθμιστούν μέσω του εξωδικαστικού είναι αυτές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν έως τις 31/12/2017. Είναι βέβαιο ότι το θέμα θα συζητηθεί και με τους θεσμούς κατά τη δεύτερη επίσκεψή τους στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας που ξεκινά στις 21 Ιανουαρίου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ