Στην έναρξη της κατασκευής του βρίσκεται το έργο της ανάπτυξης του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, έπειτα από μια 20ετία προσπαθειών, με τη Μυτιληναίος να αναλαμβάνει την κατασκευή των υποδομών του.

Βάσει του σχετικού σχεδιασμού, προβλέπεται να κατασκευαστούν 235.000 τ.μ. κτηρίων, 250.000 παλετοθέσεις επί 210.000 τ.μ. αποθηκών, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 για φορτηγά. Πρόκειται για το σημαντικότερο κτηριακό έργο υποδομής στην Αττική, που θα δώσει σημαντική ώθηση στον τεχνικό κλάδο.

Η επιλογή του Ομίλου Μυτιληναίος για την κατασκευή των υποδομών του εμπορευματικού κέντρου, το οποίο έχει αναλάβει να αναπτύξει και να εκμεταλλεύεται για τα επόμενα 60 χρόνια η κοινοπραξία των εταιρειών ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ και Goldair, ήρθε διότι δεν μπόρεσε να προκύψει οριστική συμφωνία με την αρχικά επιλεγείσα εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ. Η σύμβαση παραχώρησης της έκτασης των 588 στρεμμάτων υπεγράφη μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, της ΓΑΙΟΣΕ και της εταιρείας ΘΕΚ ΑΕ που θα υλοποιήσει το έργο και στην οποία συμμετέχουν η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ με ποσοστό 80% και η GOLDAIR με 20%. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με ίδια συμμετοχή της εταιρείας ΘΕΚ ΑΕ και με δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι μέτοχος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ σε ποσοστό 65%.

Το έργο τελεί υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here