Δημήτρης Μαλλάς

Η περαιτέρω ενίσχυση των εσόδων την επόμενη τριετία αποτελεί τον βασικό στόχο της Quest Συμμετοχών, όπως ανέφεραν τα στελέχη του ομίλου κατά τη διάρκεια παρουσίασης των δραστηριοτήτων του ομίλου σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Quest Συμμετοχών, Απόστολος Γεωργαντζής επεσήμανε ότι το 2018 αναμένεται να κλείσει με νέα άνοδο στα συνολικά έσοδα του ομίλου, τα οποία εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα επίπεδα των 500 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο όμιλος διαθέτει ένα αρκετά φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο, το οποίο διαμορφώνεται στα 80-100 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2019-2021 με την ACS και την ενέργεια να είναι οι δύο τομείς που δείχνουν ότι θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση. Ο κ. Γεωργαντζής αναφέρθηκε στο νέο κέντρο διαλογής της ACS, το οποίο αναμένεται να έχει διπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με τις υφιστάμενες υποδομές. Το νέο κέντρο εκτιμάται πως θα είναι έτοιμο στα μέσα του 2020, ενώ η επένδυση για τη συγκεκριμένη κίνηση εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 40 εκατ. ευρώ σε συνολικό επίπεδο.

Από εκεί και πέρα, ο όμιλος συνεχίζει να δίνει έμφαση στον τομέα της πληροφορικής και στο άμεσο μέλλον αναμένεται να υπάρξει αύξηση των εσόδων από νέες κατηγορίες προϊόντων που κινούνται σε τομείς όπως το Internet of Things (IoT) αλλά και από νέες συνεργασίες. Τα στελέχη της Quest Συμμετοχών δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πορεία της συνεργασίας με την κινεζική Xiaomi, το μερίδιο της οποίας όσον αφορά στα smartphones κινείται πλέον σε επίπεδα της τάξεως του 18%-20%.

Σημαντική αναφορά έγινε και στην Cardlink και αναφέρθηκε ότι βρίσκονται κοντά σε νέα συμφωνία με τις Alpha Bank και Eurobank, ενώ ετοιμάζεται να λανσάρει και αρκετές νέες υπηρεσίες καθώς μέσα στο 2019 πρόκειται να πάρει άδεια ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ