H πρώτη αποτίμηση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI έγινε στο Χρηματιστήριο Αθηνών με συντριπτικά “χτυπήματα” κυρίως σε Eurobank και Εθνική, δευτερευόντως σε Πειραιώς και λιγότερο σε Alpha Bank που παραμένει στον MSCI Greece, πλέον, ως η μόνη εκπρόσωπος του τραπεζικού κλάδου.
   Οι πρώτες εκροές σημειώθηκαν χθες, ας δούμε λοιπόν τι εκτιμήσεις κάνουν τα ξένα σπίτια για το πιθανό σύνολο εκροών μέχρι το τέλος του μήνα.
     Η Goldman Sachs υπολογίζει σε 35,2 εκατ. από την Eurobank, 24,5 εκατ.€ από την Εθνική, και 10,47 εκατ. από την Τρ. Πειραιώς.
     Η Morgan Stanley “βλέπει” εκροές για την Eurobank στα 80 εκατ. € (!), στα 56 εκατ. € για την Εθνική και 24 εκατ. € από την Τρ. Πειραιώς.
      Η Societe Generale, που έπεσε απολύτως μέσα στην πρόβλεψη της για έξοδο και των τριών, εκτιμά σε 58,54 εκατ. τις εκροές από την Eurobank, σε 40,82 εκατ. από την Εθνική και σε 17,42 εκατ. € από την Τρ. Πειραιώς.
  Συνεπώς πιο συντηρητική η Goldman και πιο επιθετική η Morgan.
   Σε κάθε περίπτωση για τον τραπεζικό κλάδο υπάρχει…μεγάλη ουρά πωλήσεων, με τον τραπεζικό δείκτη ήδη στις 484 μονάδες δηλαδή σε απόσταση μόλις λίγων μονάδων από τον πυθμένα των 456 μονάδων.
   Εύκολη η δουλειά για τους short το ποντάρισμα σε νέο χαμηλό, θυμίζοντας πως αύριο Παρασκευή “κλείνει” ο Νοέμβριος στα Παράγωγα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ