Δυο πάλαι ποτέ επιχειρηματικά κραταιές οικογένειες θα δουν τα ιστορικά τους ακίνητα να βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί σήμερα. Ο λόγος για τους Πετζετάκι και Λαϊνόπουλο, δυο επιχειρήσεις που κατέρρευσαν οικονομικά όταν χάθηκαν οι ιδρυτές τους θα δουν το «ηλεκτρονικό» σφυρί να «κτυπάει» για τα ακίνητα των πρώην ιστορικών εταιρειών τους.

Για σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί -εκτός απροόπτου- το παλαιό εργοστάσιο της εταιρείας «Ελληνική Βιομηχανία Πλαστικών και Ελαστικών Αριστόβουλος Γ. Πετζετάκις ΑΕ» στη Θήβα, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς 12 εκατομμύρια ευρώ και τέσσερα από τα ακίνητα της «ΠΡΟΜΟΤ Ε.Ι. Λαϊνόπουλος Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Προωθήσεως Μηχανημάτων Επενδύσεων και Εξαγωγών», που βρίσκονται στη Γλυφάδα (κτίριο με τρία υπόγεια και ισόγειο εκθεσιακό χώρο), με επισπεύδουσα την Alpha Bank και τιμή (συνολικά και για τα τέσσερα ακίνητα) 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της Πετζετάκις στη Θήβα είχε βγει στο σφυρί και τον περασμένο Ιούλιο από την Εθνική, με τιμή εκκίνησης τα 15 εκατ ευρώ, όμως ο πλειστηριασμός κατέληξε άγονος. Τώρα η τιμή εκκίνησης μειώθηκε στα 12 εκατ ευρώ.