Σύσσωμη η διοικητική ομάδα της Eurobank θα βρεθεί σήμερα στο Campus της Νέας Ιωνίας.

Η τράπεζα που κατέκτησε τη δεύτερη θέση του Euronext Athens, με κεφαλαιοποίηση πάνω από 14,8 δισ. ευρώ, πίσω μόνο από την Coca-Cola HBC, θα παρουσιάσει το αφήγημα του μέλλοντος της.

Αιχμή της σημερινής εκδήλωσης, θα είναι το νέο app, η νέα εφαρμογή για κινητά και υπολογιστές.

Ένα εργαλείο που σύμφωνα με τη διοίκηση, «τα κάνει όλα»: πληρωμές, δάνεια, επενδύσεις, όλα σε μία οθόνη. Ορισμένοι πελάτες το έχουν ήδη δοκιμάσει.

Η διοίκηση, έρχεται προετοιμασμένη να απαντήσει σε κάθε ερώτηση του Τύπου.

Το πραγματικό στοίχημα δεν είναι αν η Eurobank ανταγωνίζεται τις άλλες ελληνικές τράπεζες, αλλά αν θα σβήσει την απόσταση από τη Revolut και την N26, που έχουν καλομάθει τους Έλληνες καταναλωτές που έχουν πλέον μέτρο σύγκρισης.

Το νέο «super-app» είναι η νέα μάχη της λιανικής τραπεζικής και δείχνει το μέλλον.

Στο χρηματιστήριο, ο τραπεζικός δείκτης τρέχει με +26% φέτος, σε υψηλά 11 ετών.

Η Eurobank, με τον ισχυρό βασικό μέτοχο, τη Fairfax, μοιράζει δωρεάν μετοχές σε στελέχη, αγοράζει ίδιες μετοχές, εκδίδει ομόλογα. Η μετοχή έκανε το re-rating και η καινούργια εφαρμογή (το app), είναι το retail πρόσωπο μιας τράπεζας που στο ταμπλό έχει ήδη κερδίσει.