Με υπεραπόδοση για ακόμη μία συνεδρίαση, χθες Motor Oil και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενισχύθηκαν ανταγωνιστικά στο ταμπλό.

Με συναλλαγές 293 χιλ. μτχ η άνοδος με +3,91% στα 32,40 ευρώ η πρώτη, με συναλλαγές 495 χιλ. μτχ η άνοδος +2,79% στα 31,70 ευρώ για την δεύτερη.
Αντίστοιχα η αποτίμηση διαμορφώνεται στα €3,589 δισ. και τα €3,278 δισ. στην τελική ευθεία για την επιλογή (ή όχι ) από την MSCI για (δυνητική) ένταξη στον MSCI Greece Standard.

Το διάστημα που παρακολουθείται ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή, με τους αξιολογητές του οίκου να επιλέγουν μία “τιμή” του διαστήματος (19-30/1).
Προς ώρας προβάδισμα έχει η Motor Oil, πλην όμως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ την υπερκαλύπτει ως προς το κριτήριο της “αποτίμησης του free float”.

Αυτό γιατί αποτιμάται (συνολικά ) λιγότερο, αλλά είναι μεγαλύτερη η χρηματιστηριακή αξία της “ελεύθερης διασποράς”.










