Είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι εξελίξεις και στα χρηματιστηριακά/επενδυτικά του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ). Πέραν όσων διαδραματίζονται σε πολιτικό/διπλωματικό επίπεδο, δεν περνά απαρατήρητο ούτε το πτωτικό σερί της μετοχής, ούτε η ισχυρή ανοδική διόρθωση της Παρασκευής.
Πρακτικά, στην συνεδρίαση της Παρασκευής 24 Οκτωβρίου ενεργοποιούνται οι πρώτες σημαντικές ρευστοποιήσεις στη μετοχή.

Από τα 45,15 ευρώ -τότε- φθάνοντας έως τα 42,40 ευρώ της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου. Σταθερές πωλήσεις, μέρες πριν η Kimberly Guilfoyle εγείρει ζήτημα κινεζικής παρουσίας στον ΟΛΠ, εναλλακτικής μέσω Ελευσίνας κ.λ.π.
Απλά, από την επόμενη οι πωλήσεις εντάθηκαν με συνέπεια το διήμερο 19-20/11 να πραγματοποιηθούν συναλλαγές 28 χιλ. τμχ και 51 χιλ. τμχ αντίστοιχα, με την τιμή να “βυθίζεται” έως τα 38 ευρώ.

Ωστόσο, στην συνεδρίαση της Παρασκευής έγιναν σημαντικές αγορές από τα 38,30€ έως 40,05 ευρώ (τελική τιμή στα 39,90 ευρώ) με αποτέλεσμα την κατά +3,50% ανοδική διόρθωση.
Σε χρηματιστηριακά γραφεία κάνουν λόγο για αγοραστή (της προσφοράς στην διόρθωση) ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό κινεζικών συμφερόντων.

Θα μπορούσε να ενεργεί “τρίτος” ως proxy της CosCo, προκειμένου να αυξήσει κι άλλο το ποσοστό του η κινεζική πλευρά (σ.σ. ελέγχει το 67% του μ.κ).









