Η CNL Capital, η πρώτη Εταιρεία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα, που έχει ως κύρια δραστηριότητα την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας των MμΕ, συμπληρώνει 10 χρόνια δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά.

Στο διάστημα αυτό, καθιερώθηκε στο κοινό των ελληνικών μικρομεσαίων εταιρειών ως ένας αξιόπιστοςκαινοτόμος και ευέλικτος συνεργάτης, παρέχοντας χρηματοδοτήσεις σε αρκετές δεκάδες εταιρείες που την επέλεξαν για την ανάπτυξή τους.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε το διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο: «Καινοτόμες Τεχνολογικές Λύσεις για Μικρομεσαίες Εταιρείες», στο οποίο παρουσιάστηκαν οι πλέον σύγχρονες και άμεσες λύσεις χρηματοδότησης για τις ΜμΕ, καθώς και οι νέες τεχνολογίες που διασφαλίζουν την ανάπτυξή τους σε έναν ψηφιακό κόσμο.

O κ. Παναγιώτης Λέκκας, Διευθύνων Σύμβουλος @ CNL Capital ΕΚΕΣ-ΔΟΕΕ περιέγραψε την πορεία της CNL στον χρόνο.

“Ιδρύθηκε το 2014 και είμαστε το συνώνυμο της εναλλακτικής χρηματοδότησης, η απάντηση στην απουσία των τραπεζών από την χρηματοδότηση των ΜμΕ επιχειρήσεων. Είμαστε μία ελληνική εταιρεία επενδύσεων, πολυμετοχική, εισηγμένη στην Κυρία Αγορά του Χρηματιστηρίου και εποπτευόμενη από την ΕΚ. Μέσα σε 10 χρόνια κάναμε μεγάλες επενδύσεις. Υποστηρίξαμε τις ελληνικές ΜμΕ με κεφάλαια 100 εκατ. ευρώ. Ακούμε τις ανάγκες της αγοράς. Μία βασική και κύρια ανάγκη των ΜμΕ δεν έχει αλλάξει από το 2014. Η ανάγκη για άμεση ρευστότητα. Η έλλειψη βραχυχρόνιας ρευστότητας. Εμείς τα τελευταία 2 χρόνια δουλεύουμε την απάντηση σε αυτό το πρόβλημα. H λέξη κλειδί είναι το factoring” αποκάλυψε ο κ. Λέκκας. 

“Το πρώτο και βασικό για να γίνεις πελάτης σήμερα είναι η έγκριση της διαδικασίας όπως ένα τραπεζικό δάνειο. Έτσι πολλές εταιρείες μένουν εκτός. Το μεγαλύτερο κομμάτι επιχειρήσεων είναι εκτός factoring για τους ίδιους λόγους που είναι εκτός τραπεζικού συστήματος. Η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις είναι εξαντλητικές. Όταν μιλάμε για ένα προϊόν άμεσης ρευστότητας αυτές οι καθυστερήσεις είναι καταστροφικές. Οι εταιρείες που το έχουν ενεργοποιήσει έρχονται αντιμέτωποι με περιορισμούς. Η τεχνολογία παρέχει πάρα πολλές λύσεις πλέον που ανατρέπει τα δεδομένα. Τα πλαστά τιμολόγια εξαφανίζονται ταχέως, οι επιχειρήσεις αναγκάζονται πλέον να οργανωθούν στα λογιστήρια τους. Υπάρχει σωρεία ψηφιακών εργαλείων που διευκολύνουν τις εργασίες και τέλος υπάρχει μία εξοικείωση στην αξιοποίηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προ πανδημίας δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Το μόνο που λείπει είναι ένας φορέας που θα δημιουργήσει το προϊόν που χρειάζεται η αγορά. Κι εμείς, η CNL, είμαστε αυτός ο φορέας. Σε λίγους μήνες θα παρουσιάσουμε μία επαναστατική υπηρεσία factoring που δεν θα αποκλείει επιχειρήσεις και θα χρηματοδοτεί άμεσα μεμονωμένες απαιτήσεις. Ακόμη και σήμερα οι περισσότερες ΜμΕ αναζητούν τρόπους να δώσουν αξία στα τιμολόγια τους. Εμείς σκοπεύουμε να ικανοποιήσουμε αυτήν την απαίτηση της αγοράς. Είναι καιρός το factoring να έρθει στο 2025. Το μέλλον θα είναι πραγματικότητα”.