Όσοι «παλιοί» θυμούνται πως ήταν η παλιά, εγκαταλελειμμένη, μεγάλη τεχνική βάση της πρώην κρατικής Ολυμπιακής Αεροπορίας, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, σήμερα θα τρίβουν τα μάτια τους από την έκπληξη.

Στο μεγάλο υπόστεγο της τεχνικής βάσης της “παλιάς” ΟΑ, έκτασης 73.000 τ.μ. που είχε σταματήσει να λειτουργεί από το 2012, γεννήθηκε ένα σύγχρονο Κέντρο Υπηρεσιών Συντήρησης Πτητικών Μέσων, στο οποίο εργάζονται 380 generation z εργαζόμενοι που επισκευάζουν και συντηρούν τα αεροπλάνα της Aegean (αλλ’ όχι μόνον) σε οτιδήποτε δεν αφορά τις μηχανές αεροσκαφών (οι μηχανές επισκευάζονται από την Airbus).

  • To κόστος συντήρησης και επισκευής μεταφέρεται πλέον «in house» και αυτό συνεπάγεται επιπλέον έσοδα -αλλά και μη έξοδα– για την Aegean.

Η χθεσινή επίσημη έναρξη λειτουργίας της νέας τεχνικής βάσης σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας εκτεταμένης ανακατασκευής του παλαιού υπόστεγου της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ένα κτίριο που παρέμενε αχρησιμοποίητο για περισσότερα από 12 χρόνια, αποκτά πλέον νέα ζωή, φιλοξενώντας τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις συντήρησης αεροσκαφών της Aegean.

Παράλληλα, το εκπαιδευτικό κέντρο της εταιρείας, σε συνεργασία με την CAE, εξοπλίζεται με 4 προσομοιωτές πτήσης τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίοι θα αυξηθούν σε 7 τα επόμενα χρόνια.

Αυτή η επένδυση αναβαθμίζει σημαντικά το επίπεδο της αεροπορικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τομέα.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές πτυχές του έργου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Aegean έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο σε οροφή στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος των ενεργειακών αναγκών των νέων εγκαταστάσεων. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία επενδύει σε ένα πιο πράσινο μέλλον, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

  • «Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την Aegean»,

δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

  • «Η νέα τεχνική βάση και το εκπαιδευτικό κέντρο μας επιτρέπουν να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους επιβάτες μας, ενώ παράλληλα ενισχύουμε τη θέση μας στον διεθνή αεροπορικό χάρτη».

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, η περιοχή του αεροδρομίου της Αθήνας αναδεικνύεται σε έναν σημαντικό κόμβο παροχής υπηρεσιών αεροπορικής υποστήριξης.

Η Aegean φιλοδοξεί να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα της βαριάς συντήρησης αεροσκαφών και της εκπαίδευσης πληρωμάτων, ενώ παράλληλα να προσελκύσει ξένες αεροπορικές εταιρίες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της εγχώριας αεροπορικής βιομηχανίας.