Σε επένδυση έως και 10 νεότευκτων MPSVs (multi-purpose service vessels) προχωρά Έλληνας εφοπλιστής, όπως αποκάλυψε η PaxOcean, θυγατρική του Ομίλου Kuok με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Η εταιρεία τόνισε ότι ένας «κορυφαίος Έλληνας πλοιοκτήτης» υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή έως και 10 υπερσύγχρονων πλοίων πολλαπλών χρήσεων, σχεδιασμένα από την Salt Ship Design.

Τα πλοία θα έχουν τα DP2 πλοία χωρητικότητας 5.000 dwt και θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο της PaxOcean στο Zhousan της Κίνας, με προγραμματισμένες παραδόσεις από το τρίτο τρίμηνο του 2026 και μετά.

Η παραγγελία γίνεται μέσα σε ένα ευρύτερο κλίμα ανάπτυξης και αναζήτησης διαφοροπποίησης στην αγορά ναυτιλίας από τους Έλληνες εφοπλιστές.

Το rivieramm.com, επικαλούμενο πηγές της αγοράς, αναφέρει πάντως ότι πίσω από τη mega-παραγγελία των 10 MPSVs βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της Costamare, Kωστής Κωσταντακόπουλος.

Η PaxOcean αναφέρει ότι ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία των υπεράκτιων πλοίων, τα οποία «θα ξεχωρίσουν για τον μοντέρνο σχεδιασμό και την εξαιρετική απόδοση καυσίμου, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς στον κλάδο».