H Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό, της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρουσίασε το ανανεωμένο χαρτοφυλάκιο White Space του Data Center, όπου βρίσκονται μέσα τα racks και ο εξοπλισμός πληροφορικής. Αυτό το νέο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τη δεύτερη γενιά των NetShelter SX Enclosures (NetShelter SX Gen2), το νέο NetShelter Aisle Containment και μια σημαντική αναβάθμιση του NetShelter Rack PDU Advanced. Αυτές οι λύσεις έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις αυξανόμενες ανάγκες των σύγχρονων κέντρων δεδομένων, ιδιαίτερα εκείνων που διαχειρίζονται εφαρμογές υψηλής πυκνότητας και φόρτο εργασίας AI, καθώς και στις νομοθετικές διατάξεις, όπως η Ευρωπαϊκή Οδηγία Ενεργειακής Απόδοσης (EED).

Τα racks NetShelter SX Gen2 έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να υποστηρίζουν τις απαιτήσεις των σύγχρονων data centers. Αυτή η νέα έκδοση racks δύναται να υποστηρίξει έως και 25% περισσότερο βάρος από τα προηγούμενα μοντέλα, διαχειριζόμενα περίπου 1.814 κιλά (4.000 λίβρες), κάτι που είναι απαραίτητο για τη φιλοξενία του βαρύτερου και πυκνότερου εξοπλισμού που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη και την πληροφορική υψηλών επιδόσεων.

Η ενισχυμένη διάτρηση στις πόρτες αυξάνει τη ροή του αέρα, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ψύξη κυκλωμάτων servers των διακομιστών υψηλής πυκνότητας, ενώ τα νέα racks προσφέρουν περισσότερο χώρο και καλύτερες επιλογές διαχείρισης καλωδίων για μεγαλύτερες και πιο σύνθετες ρυθμίσεις διακομιστών.

Καθώς η διασφάλιση του φυσικού εξοπλισμού παραμένει σημαντική απαίτηση, τα περιβλήματα ασφαλείας διαθέτουν ατσάλινη κατασκευή και συστήματα κλειδώματος 3 σημείων για τη βελτίωση της προστασίας των κέντρων δεδομένων. 

Τα racks NetShelter SX Gen2 μειώνουν τις συνολικές επιπτώσεις τους στην κλιματική αλλαγή κατά περίπου 3,3% ανά rack και έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι ιδιαίτερα ανακυκλώσιμα, με σχεδόν το 97% του rack να μπορεί να ανακυκλωθεί. Αυτά τα ράφια είναι διαθέσιμα σε τυποποιημένα μεγέθη 42U, 45U και 48U σε συνδυασμό με μοντέλα με μεγάλο πλάτος, και πολύ μεγαλύτερο βάθος.

O Elliott Turek, διευθυντής διαχείρισης κατηγοριών της επιχειρησιακής μονάδας Secure Power της Schneider Electric, δήλωσε χαρακτηριστικά: «το νέο rack NetShelter SX Gen2 αποτελεί σημαντικό άλμα, καλύπτοντας τις κρίσιμες απαιτήσεις των εφαρμογών υψηλής πυκνότητας. Με βελτιωμένη υποστήριξη βάρους, τη διαχείριση της ροής αέρα και τη φυσική ασφάλεια, δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες των κέντρων δεδομένων τους, προωθώντας παράλληλα τη βιωσιμότητα».

Προηγμένη ψύξη και ευελιξία με το NetShelter Aisle Containment

Το πιο πρόσφατο NetShelter Aisle Containment μπορεί να επιτύχει έως και 20% μεγαλύτερη ψυκτική ικανότητα. Αυτό είναι καίριο για τη διαχείριση της θερμότητας που παράγεται από διακομιστές AI και άλλες εφαρμογές υψηλής πυκνότητας. Το σύστημα ενσωματώνει έναν ελεγκτή ροής αέρα που αυτοματοποιεί την ταχύτητα του ανεμιστήρα, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας του ανεμιστήρα έως και 40% σε σύγκριση με τα παραδοσιακά παθητικά συστήματα ψύξης.

Τα ουδέτερα από τον προμηθευτή συστήματα απομόνωσης παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτητα εγκατάστασης για τους διαχειριστές κέντρων δεδομένων, επιτρέποντας την ευκολότερη ενσωμάτωση και προσαρμογή σε υπάρχουσες κατασκευές. Ο νέος σχεδιασμός απλοποιεί επίσης την εγκατάσταση και τις τροποποιήσεις στο πεδίο, ενώ μειώνει τις ενεργειακές δαπάνες κατά 5 έως 10%.«Η προστασία παραμένει υψίστης σημασίας στα σημερινά κέντρα δεδομένων υψηλής πυκνότητας», δήλωσε ο Elliott Turek. «Ακόμη και σε εφαρμογές με υδρόψυξη, η απορρόφηση θερμότητας από τον αέρα παίζει κρίσιμο ρόλο.

Ασφάλεια και διαχείριση με NetShelter Rack PDU Advanced και Secure NMC3

Το NetShelter Rack PDU Advanced με Secure NMC3 είναι μια ανανεωμένη μονάδα διανομής ισχύος εξοπλισμένη με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και βελτιωμένες δυνατότητες διαχείρισης. Η κάρτα διαχείρισης δικτύου Secure NMC3 παρέχει ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας και επιτρέπει την επικύρωση από τρίτους για ενημερώσεις firmware για συνεπή συμμόρφωση. Αυτή η υποστήριξη για μαζικές ενημερώσεις firmware μειώνει σημαντικά τη χειροκίνητη προσπάθεια που απαιτείται για να διατηρούνται τα PDU ασφαλή και ενημερωμένα, γεγονός που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ασφάλειας σε μεγάλες εγκαταστάσεις.

Η νέα μονάδα PDU είναι κατάλληλη για μια σειρά εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με απαιτήσεις ισχύος έως και 70kW ανά rack, καθιστώντας την ευέλικτη λύση για διάφορες διαμορφώσεις data center. Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που ενισχύουν την ενεργειακή απόδοση και τη λειτουργική αξιοπιστία, συμβάλλοντας στη συνολική βιωσιμότητα του data center. 

«Η ασφάλεια και η αποδοτικότητα βρίσκονται στο επίκεντρο των προηγμένων PDUs μας», πρόσθεσε ο Elliott Turek. «Με την ενσωμάτωση των εκτεταμένων δυνατοτήτων ασφάλειας και διαχείρισης, εγγυόμαστε ότι οι πελάτες μας μπορούν να διατηρούν ασφαλείς και αποδοτικές λειτουργίες με ευκολία».

Όλα τα προϊόντα του ανανεωμένου Portfolio White Space της Schneider Electric είναι διαθέσιμα για προσφορά και παραγγελία (το Secure NMC3 έρχεται το 4ο τρίμηνο).