Η Αγορά εργασίας στην Ελλάδα, οι Ευκαιρίες στη γερμανική αγορά και ο Ρόλος της Ελλάδας στις μεταφορές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Συγκεκριμένα:

1. Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ώρες 13:30-14:30, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο από το  Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  την Αρχή του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), σε μία προσπάθεια αποτύπωσης και χαρτογράφησης των αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό για το 2024.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Περίπτερο 12, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

2. Συζήτηση με θέμα την ανάδειξη των ευκαιριών και προοπτικών που παρουσιάζει η γερμανική αγορά για τους Έλληνες επιχειρηματίες και αντίστροφα, καθώς και τον εντοπισμό τομέων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τάσεων και τυχόν ελλείψεων στις αγορές Ελλάδας-Γερμανίας για την περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων σχέσεων θα λάβει χώρα στην εκδήλωση “Navigating the Greek & German markets: Insights & Opportunities”, που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με τον ΣΕΒΕ, το ΕΒΕΘ και το Ελληνο-γερμανικό Επιμελητήριο,  τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και ώρες 18:00-19:00, στο Stand 33 του ΥπΕΞ, Περίπτερο 17.

3. Χάρη στη στρατηγική γεωγραφική της θέση, η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη, παίζει έναν πρωτεύοντα ρόλο στον κλάδο των μεταφορών και logistics στην Ευρώπη. Οι αναδυόμενες ευκαιρίες και πρόσφατες επενδύσεις από σημαντικούς παράγοντες της αγοράς διαμορφώνουν το μέλλον του κλάδου. Τα παραπάνω θα αποτελέσουν τον κορμό της εκδήλωσης «Μεταφορές & Logistics – Οι αναδυόμενες ευκαιρίες για την Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη» που διοργανώνει ο ΣΕΒΕ με την πόλη της Λειψίας και το Δήμο Θεσσαλονίκης, στην Κεντρική Σκηνή του Περιπτέρου 13 της Γερμανίας στη ΔΕΘ, το Σάββατο 14.09.2024,  ώρες 11.00 – 11.45.