• Η δευτερογενής πώληση μετοχών παρέχει ρευστότητα στους εργαζόμενους, επιτρέποντάς τους να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Revolut.
  • Η δευτερογενής πώληση μετοχών αποτιμά τη Revolut σε αποτίμηση 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εδραιώνοντας τη θέση της ως η πιο πολύτιμη ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας στην Ευρώπη.

Η Revolut, η παγκόσμια εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας με περισσότερους από 45 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, υπέγραψε συμφωνίες με μια ομάδα κορυφαίων επενδυτών τεχνολογίας για την παροχή ρευστότητας στους υπαλλήλους μέσω δευτερογενούς πώλησης μετοχών σε αποτίμηση 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή η δευτερογενής πώληση μετοχών επιτρέπει στους σημερινούς υπαλλήλους να κεφαλαιοποιήσουν τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Revolut, προσελκύοντας παράλληλα ένα ποικίλο μείγμα νέων και υφιστάμενων επενδυτών. Επικεφαλής του γύρου ήταν η Coatue, η D1 Capital Partners και ο υφιστάμενος επενδυτής Tiger Global.

Η αποτίμηση αυτή αντανακλά τις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις που κατέγραψε η εταιρεία τα τελευταία τρίμηνα καθώς και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση των στρατηγικών της στόχων. Το 2023, η Revolut ανακοίνωσε έσοδα 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ετήσια αύξηση 95%) και κέρδη ρεκόρ προ φόρων ύψους 545 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία και το πρώτο εξάμηνο του 2024, σημειώνοντας ετήσια αύξηση εσόδων άνω του 80% καθώς και βελτιωμένη κερδοφορία. Η Revolut είναι πλέον η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή χρηματοδότησης σε 19 αγορές και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει τους 50 εκατομμύρια πελάτες μέχρι το τέλος του 2024.

Αυτή η τελευταία εξέλιξη βασίζεται στη δυναμική που έχει αποκτήσει η Revolut καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Η εταιρεία εξασφάλισε τραπεζική άδεια στο Μεξικό, ακολουθούμενη από τη χορήγηση τραπεζικής άδειας στο Ηνωμένο Βασίλειο (Εξουσιοδότηση με περιορισμούς) τον Ιούλιο, ένα σημαντικό βήμα στη συνεχή επέκταση της εταιρείας τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και παγκοσμίως. Επιπλέον, η Revolut ανακοίνωσε την κυκλοφορία πολλών νέων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος αφοσίωσης RevPoints, των eSIM και του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Revolut X.

Ο Nik Storonsky, Διευθύνων Σύμβουλος της Revolut, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε την ευκαιρία στους υπαλλήλους μας να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη της συλλογικής επιτυχίας της εταιρείας. Είναι η σκληρή δουλειά, η καινοτομία και η αφοσίωσή τους που μας οδήγησαν να γίνουμε η πιο πολύτιμη ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας στην Ευρώπη. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με αρκετούς νέους επενδυτές που μοιράζονται το όραμά μας, καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τον επαναπροσδιορισμό του τραπεζικού τοπίου όπως το γνωρίζαμε».

«Έχουμε υψηλό επίπεδο πεποίθησης στην αποστολή της Revolut να εκδημοκρατίσει την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες παγκοσμίως», δήλωσε ο Philippe Laffont, ιδρυτής και διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Coatue. «Η αποδεδειγμένη ικανότητα της Revolut να επεκτείνεται σε δεκάδες αγορές αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της ομάδας για την ταχύτητα των προϊόντων, την οικονομική ένταξη και την οικονομική καινοτομία. Υπό την ηγεσία του Nik και της ομάδας του, η Revolut έχει πλοηγηθεί στις πολυπλοκότητες του τοπίου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για να προσφέρει μια εντυπωσιακή σουίτα προϊόντων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ταχέως αναπτυσσόμενης πελατειακής της βάσης. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τη Revolut καθώς συνεχίζει να συμβάλλει στη μεταμόρφωση του παγκόσμιου τραπεζικού κλάδου».

Η Morgan Stanley ήταν ο μοναδικός αντιπρόσωπος τοποθέτησης στη συναλλαγή.