Το πρώτο κλιματιστικό που κρίθηκε ως καινοτομία για τον άνθρωπο και τις επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε για να βελτιώνει την διαδικασία ελέγχου της παραγωγής στο τυπογραφείο και ήταν προγραμματισμένο να ρυθμίζει -όχι μόνο την θερμοκρασία των χώρων-, αλλά ταυτόχρονα και την υγρασία.

Η χρήση του κλιματιστικού με την χαμηλή θερμοκρασία βοηθούσε στην διατήρηση των διαστάσεων του χαρτιού και την εξισορρόπηση των μελανιών.

Έπειτα από αυτή την εφεύρεση, ιδρύθηκε η πρώτη εταιρεία κλιματισμού στην Αμερική. Η ζήτηση αυξανόταν με ταχύτατους ρυθμούς, φτάνοντας στο σημείο που γνωρίζουμε και σήμερα που τα κλιματιστικά έχουν γίνει μέρος της ζωής μας, σε σπίτια και οχήματα.

Είναι συναρπαστικό όταν ένας καινοτόμος άνθρωπος δημιουργεί κάτι καινούριο και καλεί τον κόσμο να δεχθεί την αλλαγή και να την ακολουθήσει.

Ο εφευρέτης αυτός έκανε υποφερτή την καθημερινότητα του καλοκαιριού, μας επέτρεψε να ταξιδέψουμε, να εργαζόμαστε αποτελεσματικότερα στο περιβάλλον εργασίας μας, να ζούμε και τις πιο ζεστές μέρες, με ευχαρίστηση.

Μπορούμε να πούμε πως δημιούργησε έναν φιλικότερο για τον άνθρωπο κόσμο, κάνοντας και τα καλοκαίρια λίγο περισσότερο βιώσιμα.