Το 95% των πλαστικών προστατευτικών αέρα που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες παράδοσης της Amazon στη Βόρεια Αμερική έχουν αντικατασταθεί με χάρτινο υλικό πλήρωσης, αναφέρει η εταιρεία, ενώ η πλήρης κατάργηση αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

Η Amazon αποκαλύπτει τους στόχους της, να δώσει δηλαδή προτεραιότητα στα ανακυκλώσιμα υλικά και να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν λιγότερα υλικά συσκευασίας για να αποφύγει τη σπατάλη, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του προϊόντος κατά τη μεταφορά.

Στις τρέχουσες προσπάθειές της, περιλαμβάνεται η αποφυγή χρήσης σχεδόν 15 δισεκατομμυρίων πλαστικών μαξιλαριών αέρα σε ετήσια βάση, συμβάλλοντας στον στόχο της εταιρείας να αφαιρέσει τις πλαστικές συσκευασίες παράδοσης από τα κέντρα εκπλήρωσης στη Βόρεια Αμερική.

Το πρώτο αυτοματοποιημένο κέντρο πλήρωσης της εταιρείας στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Εκεί τα πλαστικά μαξιλάρια αέρα αντικαταστάθηκαν με χάρτινο υλικό πλήρωσης. Για να γίνει η μετάβαση, οι ομάδες της Amazon συνεργάστηκαν με προμηθευτές και προμηθεύτηκαν χαρτί που, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο περιεχόμενο.

Το υλικό πλήρωσης χαρτιού δοκιμάστηκε από την Amazon, αλλά και από ένα ανεξάρτητο εργαστήριο μηχανικών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, παρέχει «την ίδια, αν όχι καλύτερη» προστασία προϊόντος από τα πλαστικά μαξιλάρια αέρα. Θεωρείται επίσης ότι περιέχει 100% ανακυκλωμένο περιεχόμενο και οι καταναλωτές μπορούν να απορρίψουν τις συσκευασίες τους μέσω οικιακών ροών ανακύκλωσης.

Η Amazon εκτιμά ότι, το 2022, το 11% των πακέτων της που αποστέλλονταν παγκοσμίως δεν παραδόθηκαν σε πρόσθετες συσκευασίες χάρη στο πρόγραμμα Ships in Product Packaging.

Ένα άλλο αναφερόμενο αποτέλεσμα του προγράμματος είναι ότι μία στις δύο από τις αποστολές του λιανοπωλητή στην Ευρώπη παραδίδεται πλέον χωρίς πρόσθετη συσκευασία. Πάνω από το 50% των προϊόντων υπολογίζεται ότι φτάνει σε μειωμένες, ανακυκλώσιμες συσκευασίες παράδοσης, όπως χάρτινες σακούλες και χαρτονένιους φακέλους.