Για τις φορολογικές δηλώσεις μίλησε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, στην εκπομπή του ΕΡTNews «Συνδέσεις» και τη Χριστίνα Βίδου.

«Ολοκληρώθηκε και φέτος η διαδικασία της υποβολής (σ.σ. φορολογικών δηλώσεων) για τα φυσικά πρόσωπα. Τα νομικά πρόσωπα έχουν λίγες μέρες ακόμα. Τα νούμερα δείχνουν διπλό ρεκόρ, δείχνουν το μεγαλύτερο πλήθος δηλώσεων στο συντομότερο χρόνο την τελευταία οκταετία» εξήγησε αρχικά ο κ. Πιτσιλής.

«Ξεκινήσαμε πέρυσι μια διαδικασία τακτικότητας στις επιστροφές. Πέρυσι είχαμε επιστρέψει περίπου το 80% των επιστροφών, όταν τελείωσε η διαδικασία των δηλώσεων. Φέτος είμαστε κοντά στο 90% των επιστροφών που προκύπτουν από δηλώσεις είτε έχουν επιστραφεί απευθείας. Κοντά στο 60% έχουν πάει στην τράπεζα. Το υπόλοιπο 30% έχει γίνει συμψηφισμός με άλλες οφειλές τους και τα υπόλοιπα τα έχουν κάνει οι εφορίες. Έχουμε πολύ μεγάλη διαφορά και τα στατιστικά μας είναι εκεί. Υπάρχει κόσμος που έχει κάνει τη δήλωση την Τρίτη και έχει πάρει την Πέμπτη τα χρήματά του».

Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε στο τι μπορεί να συμβαίνει στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει πάρει ακόμη την επιστροφή. «Αν κάποιος έχει μια οφειλή στον ΕΦΚΑ ή κάτι άλλο, πολλές φορές μια επιστροφή δεν διεκπεραιώνεται για λόγο που μπορεί να μην γνωρίζει ο πολίτης. Μπορεί να μην έχει κάνει μια δήλωση στο παρελθόν. Μπορεί να πάρει τηλέφωνο στα τηλεφωνικό μας κέντρα, στα κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.). (…) (σ.σ. Στην περιφέρεια οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν) στην τοπική τους εφορία για να καταλάβουν για ποιο λόγο (σ.σ. δεν έχουν λάβει τα χρήματα της επιστροφής)».