Ευχαριστήρια επιστολή προς τους συνεργάτες του απέστειλε ο πρώην Γ.Γ. του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης. Η επιστολή έχει ως εξής:

“Αγαπητοί φίλοι,

Με επιστολή την οποία έστειλα στον Πρωθυπουργό, τον ενημέρωσα ότι αποχωρώ από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Κλείνει έτσι ένας μεγάλος κύκλος για εμένα.

Παρέλαβα τον ΕΟΤ το 2019 όταν ο τουρισμός πετύχαινε εξαιρετικές επιδόσεις.  Τον παραδίδω με τον τουριστικό κλάδο να σημειώνει φέτος το μεγαλύτερο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων όλων των εποχών. Αυτή η επιτυχία μόνο τυχαία δεν ήρθε καθώς τα τελευταία χρόνια ήρθαμε αντιμέτωποι με μία σειρά από κρίσεις, με μεγαλύτερη την υγειονομική η οποία άλλαξε σχεδόν τα πάντα. Μέσα από τις περιπέτειες που ζήσαμε βγήκαμε όμως πιο δυνατοί. Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει ισχυροποιηθεί ενώ και το ίδιο το τουριστικό μας προϊόν έχει εξελιχθεί σημαντικά. Σε αυτήν την συλλογική, την εθνική προσπάθεια ο ΕΟΤ άφησε έντονο το αποτύπωμά του.

Όλα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια δεν θα ήταν εφικτά χωρίς συνέργειες. Γι’  αυτό και θέλω να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη σας. Μαζί χτίσαμε ισχυρές συμμαχίες στο εξωτερικό και οικοδομήσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης στο εσωτερικό της χώρας. Με συστηματική δουλειά και το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία.  

Προσωπικά αισθάνομαι ικανοποιημένος και γεμάτος έχοντας ολοκληρώσει ένα μετρήσιμο έργο. Θεωρώ ότι, την κατάλληλη ώρα, οφείλουμε οι ίδιοι να καθορίζουμε τον χρόνο και τον τρόπο που αποχωρούμε. Και ο χρόνος αυτός ήρθε για εμένα. Η ανανέωση είναι άλλωστε συνθήκη προόδου και επιτυχίας.

Σας ευχαριστώ!

Με εκτίμηση

Δημήτρης Φραγκάκης