Η DOTSOFT ΑΕ σε συνεργασία με την GLOBISMART AE ανέλαβε την υλοποίηση του έργου «Λύσεις καινοτομίας στο πλαίσιο της Πράξης: Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για την αναβάθμιση των «διεπαφών» του παραδοσιακού Αστικού Ιστού με τις γειτνιάζουσες Αναπτυξιακές Δυνατότητες, τους Πόλους Έλξης και τις παραγωγικές λειτουργίες της Πόλης περιφερειακά και πέριξ του Λιμένος Αλεξανδρούπολης».

To έργο περιλαμβάνει μια σειρά καινοτόμων δράσεων που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες για τη δημιουργία μιας πιο ασφαλούς, άνετης και βιώσιμης πόλης.

Στα πλαίσια του έργου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κάνει ένα βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή αναβάθμιση της πόλης με την προμήθεια πέντε έξυπνων σταθμών ανάπαυσης, τριών έξυπνων σταθμών πληροφόρησης, τριών οθονών ψηφιακής σήμανσης και δέκα σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο. 

Επιπλέον, για την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας, θα προμηθευτεί Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης με 100 αισθητήρες, που θα ενημερώνει τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο για διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης μέσω εφαρμογής. Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος θα δημιουργηθεί επίσης εφαρμογή δημοτικής αστυνομίας για τον έλεγχο στάθμευσης και την επιβολή προστίμων με χρήση έξυπνων συσκευών (smartphone, tablet).

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)) και από εθνικού πόρους μέσω του ΠΔΕ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.