Η Ascenz Marorka, εταιρεία του Ομίλου GTT, ανακοίνωσε ότι η προηγμένη λύση weather routing επιλέχθηκε από την ναυτιλιακή εταιρεία Latsco Shipping Limited, η οποία θα εξοπλίσει οκτώ πλοία του στόλου της.

Η Latsco επέλεξε την Ascenz Marorka μετά από μια ολοκληρωμένη ανάλυση αγοράς και μια εκτεταμένη φάση δοκιμών ενός έτους σε δύο από τα πλοία της. Η περίοδος αξιολόγησης χωρίστηκε σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση επικεντρώθηκε στην εισαγωγή/εξαγωγή δεδομένων, με στόχο να ποσοτικοποιήσει την ακρίβεια των deliverables της πλατφόρμας. Η δεύτερη φάση περιελάμβανε την αξιολόγηση της φιλικότητας προς τον χρήστη της πλατφόρμας από την άποψη τόσο του προσωπικού επί του σκάφους όσο και του προσωπικού της ξηράς και εξέταση του τρόπου με τον οποίο η λειτουργία της πλατφόρμας ευθυγραμμίζεται με τις πρακτικές των εργαζομένων και την καθημερινή ροή εργασίας.

Αξιολογήθηκε επίσης η σκοπιμότητα και η ευκολία εφαρμογής των συστάσεων της πλατφόρμας στις πραγματικές λειτουργίες πλοήγησης και ασφάλειας. Η λύση δρομολόγησης καιρού Ascenz Marorka ορίζει τις βέλτιστες διαδρομές ναυτιλίας ενσωματώνοντας πολλαπλές επιχειρησιακές, οικονομικές και περιβαλλοντικές μεταβλητές, ενώ λαμβάνει υπόψη ένα ευρύ φάσμα λειτουργικών και ρυθμιστικών περιορισμών.

Αυτή η λύση είναι συμβατή με διάφορους τύπους σκαφών και συστήματα πρόωσης, ανεξάρτητα από την επιλεγμένη πηγή καυσίμου. Η Latsco χρησιμοποιεί ήδη τις λύσεις Ascenz Marorka Sloshield®3 και Smart Shipping για να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τη δραστηριότητα sloshing μέσα σε δεξαμενές φορτίου LNG με σταθερούς αισθητήρες κίνησης. Η πλατφόρμα της Ascenz Marorka επιτρέπει στους τεχνικούς χειριστές να παρακολουθούν την απόδοση διαφόρων συστημάτων, όπως οι εγκαταστάσεις φορτίου ή ρευστοποίησης. Παρέχει επίσης οδηγίες για την αποφυγή ανατροπής κατά τη φόρτωση LNG διαφορετικών πυκνοτήτων

Ο Anouar Kiassi, Διευθύνων Σύμβουλος της Ascenz Marorka, δήλωσε: «Μας τιμά η εμπιστοσύνη που μας δείχνει η Latsco για να την υποστηρίξουμε στο ταξίδι προς την ψηφιοποίηση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε χέρι-χέρι με έναν πλοιοκτήτη που εκτιμά την τεχνολογία και την καινοτομία για την επίτευξη σημαντικών στόχων απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα».

Ο Ιάσονας Ζαχαριουδάκης, Διευθυντής Λειτουργικής Τεχνολογίας και Ενέργειας της Latsco, παρατήρησε: «Ακολουθήσαμε μια δομημένη και ενδελεχή διαδικασία αξιολόγησης, που αναπτύχθηκε με την Ascenz Marorka, για τη δοκιμή νέων τεχνολογιών. Αυτή η διαδικασία είχε ως στόχο να αξιολογήσει με ακρίβεια τις δυνατότητες αυτής της πολλά υποσχόμενης τεχνολογίας, λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές προκλήσεις στη μοντελοποίηση της ναυσιπλοΐας πλοίων. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα, να βελτιώσουμε τις περιβαλλοντικές λειτουργίες και να βελτιστοποιήσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα».

Ο Γιώργος Μαυρογένης, Marine Manager της Latsco, δήλωσε: «Τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας αξιολογήθηκαν διεξοδικά ως προς τα deliverables και την ευκολία εφαρμογής. Αξιολογήσαμε τις πτυχές λειτουργίας και ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, επιβεβαιώνοντας ότι ενσωματώνεται απρόσκοπτα στις καθημερινές πρακτικές, διασφαλίζοντας τόσο την αποτελεσματικότητα όσο και την ασφάλεια στις θαλάσσιες δραστηριότητές μας».