Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη κινήθηκαν υψηλότερα εν μέσω πρόβλεψης για ψυχρότερο καιρό που θα μπορούσε να ενισχύσει τη ζήτηση σε μια περίοδο που τα αποθέματα πρόκειται να αναπληρωθούν.

Η Γερμανία αναμένεται να δει ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα, ενώ την επόμενη αναμένεται κρύο στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Maxar Technologies.

Η ευρύτερη περιοχή έχει αρχίσει να αναπληρώνει τα αποθέματα φυσικού αερίου, αυξάνοντάς τα τις τελευταίες ημέρες σε περίπου 57% πληρότητα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe.

Ωστόσο, οι εργασίες ετήσιας συντήρησης στις νορβηγικές εγκαταστάσεις και σε άλλες υποδομές την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να περιορίσει την προσφορά.

  • «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο πτώσης είναι πολύ μικρότερο από τη δυναμική ανόδου και οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μια ξαφνική ταλάντευση, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν», ανέφερε η Alfa Energy σε πρόσφατο σημείωμα.
  • «Οι διακοπές παροχής φυσικού αερίου στη Νορβηγία ενισχύουν τις βραχυπρόθεσμες τιμές» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς αυξήθηκαν 1,3% στα 41,66 ευρώ ανά μεγαβατώρα έως τις 9:17 π.μ. στο Άμστερνταμ. Το συμβόλαιο διαπραγματεύτηκε σε μεγάλο βαθμό γύρω από αυτό το επίπεδο τις τελευταίες ημέρες. Το αντίστοιχο του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε 1,5%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here