Το Skipper ONDECK δίνει δυναμικό «παρών» στα φετινά Aegean 600, Aegean Rally και Cyclades Cup.

Υπερήφανος υποστηρικτής κάθε σημαντικής διοργάνωσης, το Skipper ONDECK θα είναι και φέτος πιστό στο ραντεβού του, ως χορηγός στα κορυφαία ναυταθλητικά events του καλοκαιριού, όπως είναι τα Aegean 600, Aegean Rally και Cyclades Cup.

Aegean 600

Στο «Aegean 600» λαμβάνουν μέρος κορυφαίοι ιστιοπλόοι της ανοικτής θάλασσας από όλο τον κόσμο και τα καλύτερα αγωνιστικά σκάφη του κόσμου. Είναι ένας αγώνας σχεδιασμένος από ιστιοπλόους για ιστιοπλόους, σε μία πλεύση 605 ναυτικών μιλίων χωρίς σταθμό.

Η εκκίνηση του αγώνα λαμβάνει χώρα στο Σούνιο και ο στόλος ακολουθεί πορεία προς τη Μήλο. Στη συνέχεια, περνώντας μέσα από την Καλντέρα της Σαντορίνης, θα συνεχίσει νοτιότερα προς την Κάσο και αφού αφήσει αριστερά την Κάρπαθο, θα ακολουθήσει πορεία προς τη Ρόδο, την Κω και την Κάλυμνο. Τα σκάφη θα πλεύσουν δίπλα από το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, την Πάτμο, και θα διασχίσουν το Ικάριο, ένα Πέλαγος που υπόσχεται πάντα δυνατές ιστιοπλοϊκές συγκινήσεις.

Οι αγωνιζόμενοι θα έρθουν, κατόπιν, αντιμέτωποι με την πρόκληση της πλεύσης ανάμεσα στη Μύκονο και τη Δήλο. Τα τελευταία νησιά της διαδρομής θα είναι η Γυάρος και η Κέα. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο Σούνιο.

Aegean Rally

Το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου είναι ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας με μεγάλη ιστορία, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης). Είναι το παλαιότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στον ελληνικό χώρο και χαρακτηρίζεται ως θαλάσσιος Μαραθώνιος. Μάλιστα, κάθε χρόνο τα περισσότερα ελληνικά σκάφη δίνουν το παρών στη γραμμή εκκίνησης.

Ο αγώνας του Ράλλυ Αιγαίου είναι μία σειρά τριών ή τεσσάρων ιστιοδρομιών ανοικτής θαλάσσης, με αφετηρία ή και κατάληξη τον Φαληρικό Όρμο κατά κανόνα και ενδιάμεσους σταθμούς νησιά του Αιγαίου. Φέτος, το 61ο Ράλλυ Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 29 Ιουλίου 2024, με επίκεντρο την Σύρο, με μέγα χορηγό την Jotun Hellas και χορηγό την ONEX Shipyards.

Cyclades Cup

Το Cyclades Cup Antiparos θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 16 Ιουνίου 2024, στην Αντίπαρο. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, ενώ είναι εγκεκριμένη από το Super Yacht Racing Association. Το Cyclades Cup είναι μία συγκέντρωση superyachts που ξεπερνά ένα απλό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία στους ιδιοκτήτες, τους καλεσμένους, τους καπετάνιους και το πλήρωμα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να γιορτάσουν την ιστιοπλοΐα, σε μία από τις πιο θεαματικές και αχαρτογράφητες διαδρομές στον κόσμο.

Το Cyclades Cup Antiparos θα είναι ένα Σαββατοκύριακο επικοινωνίας, συνεργασίας και βαθιάς εκτίμησης για τη θάλασσα, το οποίο θα συμπληρωθεί από μία σειρά κοινωνικών εκδηλώσεων.