Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα και την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Ε.Ε.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός NIkkei σημειώνει άνοδο 0,4% παρά τις μεγάλες απώλειες που καταγράφει ο τίτλος της Nomura. Ο χρηματοοικονομικός κολοσσός σημειώνει βουτιά 5,8% μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο.

Μικρές απώλειες 0,1% σημειώνει ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί 0,1%, ενώ ο Shanzhen Composite σημειώνει μεγαλύτερες απώλειες 0,3%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρή άνοδο 0,2. Ο δείκτης Taiex της Ταϊβάν ενισχύεται 0,5%, ενώ στη Σιγκαπούρη ο Strait Times χάνει 0,2%.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX-50 κερδίζει 0,3%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλία σημειώνει άνοδο 0,8% αντλώντας ώθηση από τα κέρδη στον κλάδο των εμπορευμάτων. Η BHP Billiton σημειώνει άλμα 2% στον απόηχο της συμφωνίας να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έναντι 10,5 δισ. δολ.